Castelló inicia el procés per a obtindre el sòl del futur corredor mediambiental del Riu Sec

L’Ajuntament preveu 132.400 euros en expropiacions dels terrenys per a la creació de zones verdes i rutes ciclopeatonals

Castelló inicia el procés per a obtindre el sòl del futur corredor mediambiental del Riu Sec
20/03/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat l’inici de l’exposició pública del projecte d’expropiació de terrenys necessaris per a l’execució del Projecte d’Urbanització de la Ribera del Riu Sec, un pla que projecta la millora de les connexions en l’àmbit de Cremor, així com la millora de les riberes del riu, creant zones vedes i rutes ciclopeatonals emmarcades en el projecte de transformació del Riu Sec en un corredor mediambiental. L’acord, que ha sigut aprovat en Junta de Govern Local, preveu destinar 132.384,07 euros en expropiacions dels terrenys necessaris i que sumen 2.164 metres quadrats, tal com consta en el projecte d’expropiació per taxació conjunta realitzat per la mercantil Ciopu.

L’Ajuntament exposarà al públic pel termini d’un mes aquest projecte d’expropiació al costat de la relació de propietaris, béns i drets afectats.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat que “aquest procés suposa fer un nou pas cap al projecte de transformació del Riu Sec en un corredor mediambiental que posarà en valor aquest espai, recuperant-lo i convertint-lo en un element vertebrador de la ciutat”. “Es tracta d’un important pas per a avançar en un projecte ambiciós i en línia amb el nostre model urbanístic més sostenible, inclusiu i amigable”, ha explicat.

El regidor d’Urbanisme, José Luis López, ha explicat que amb aquest projecte s’obtindran els terrenys necessaris per al desenvolupament del Projecte d’Urbanització de la Ribera del Riu Sec en la zona Crèmor. “Un projecte pel qual es milloraran les connexions en aquesta zona i es crearan zones verdes i rutes per als vianants i ciclistes en la ribera del riu”, ha apuntat. La zona d’actuació d’aquest primer tram està situada entre el pont de Jesús Martí i l’avinguda Cardenal Costa. En aquesta primera fase es preveu obtindre els terrenys per a l’execució de nous vials i les zones ciclopeatonals i enjardinades en els marges de la Ribera del Riu Sec del tram afectat per aquest procés d’expropiació.

El regidor d’Urbanisme ha explicat que aquesta fase d’aquest projecte d’urbanització forma part d’una actuació global recollida en el màster pla per a la transformació del Riu Sec en un Corredor Mediambiental de 4,3 quilòmetres entre el pont de la variant de la N-340 i la rotonda on s’inicia el cobriment del riu en l’avinguda de la Vall d’Uixó. Un projecte global de recuperació i posada en valor d’aquest entorn amb un pressupost estimat de 20 milions i un període estimat d’execució fins a 2028.


“Ara fem un nou pas més dins d’aquest gran projecte de transformació, millora i recuperació de l’entorn de la ribera del Riu Sec, ja que, amb l’inici de la fase d’expropiacions d’aquest primer tram tindrem a la nostra disposició els terrenys necessaris per a començar amb les posteriors fases de redacció, licitació i execució del projecte”, ha indicat.

Cal recordar que el ‘Pla Especial per a l’obtenció del sòl dotacional públic i millora de les riberes del Riu Sec en la zona de Cremor’ va ser aprovat definitivament el 12 d’abril de 2019 per la Comissió Territorial d’Urbanisme de Castelló i després de l’aprovació per part del ple de l’Ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari