Castelló projecta els valors de formar part de la Unió Europea entre 256 escolars

La Plaça Major es transforma en un xicotet parlament comunitari amb motiu del 9 de Maig, Dia d’Europa

Castelló projecta els valors de formar part de la Unió Europea entre 256 escolars
10/05/2019 -

L’Himne de l’Alegria de Beethoven -convertit en l’himne europeu- ha sonat en bucle durant tot el matí en el cor de Castelló. La peça musical és clau per a entendre els valors d’unitat i igualtat que representa la Unió Europea i així li ho han transmés aquest dijous des de l’Ajuntament de la capital de la Plana a les i els més xicotets.

Els 256 estudiants arribats dels col·legis Isidoro Andrés, Exèrcit i Quatre Camins han viscut un matí diferent en la Plaça Major per a festejar el 9 de maig, Dia d’Europa. Acompanyats pel professorat dels seus centres han gaudit d’un xicotet teatre en el qual la presentadora ha encarnat a la Unió Europea i dos xanquers gegants han donat vida a les 12 estreles de la bandera que representa a a ciutadania europea.

L’alumnat s’ha implicat de ple en la celebració i ha respost a totes les preguntes que la presentadora ha llançat per a desgranar les diverses institucions que conformen l’ens europeu i difondre els seus valors. A més, s’han donat a conéixer els 28 països que formen la comunitat i com si d’un concurs es tractara, els més xicotets han anat cridant-los un a un fins a nomenar-los tots.

El regidor de Joventut de Castelló, José Luis López, ha manifestat la importància d’ensenyar des de la infància el que significa el 9 de maig i la Unió Europea. També ha destacat que aquesta és necessària per a aconseguir un món més igualitari i sense fronteres.

Una vegada ha acabat la lliçó educativa sobre història de la Unió Europea, les i els alumnes castellonencs han jugat amb unes pilotes gegants amb la bandera comunitària. Els representants de les tres escoles participants han llegit a més el manifest del Dia d’Europa per a reivindicar una “Europa inclusiva, igualitària, justa, solidària i tolerant”.

En finalitzar, les portes del Palau Municipal s’han convertit en un gran espai de jocs. Abans de donar fi a la jornada, les i els estudiants han realitzat un mural on han plasmat el que significa Europa. Missatges com “Europa és bonica”, “Europa és una llar i m’agrada molt” o Europa significa “pau”, “oportunitats” i “amistat”, i que han col·locat sobre un gran mapa del continent desplegat en la plaça Major.

L’organització ha donat a cadascun dels convidats un diploma europeu i ha fet una fotografia conjunta a les portes de l’Ajuntament al crit de “Feliç 9 de maig!”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari