Castelló promociona el 75 aniversari de la Magdalena a Fitur

Castelló promociona el 75 aniversari de la Magdalena a Fitur
25/01/2020 -

Castelló ha aprofitat l’aparador que suposa la Fira Internacional de Turisme (Fitur) per a donar a conéixer les festes de la Magdalena 2020, declarades d’Interés Turístic Internacional, i que enguany compleixen el seu 75 aniversari. Una àmplia delegació del món de la festa, encapçalada per la reina i la reina infantil, Carmen Molina i Gal·la Calvo, s’ha desplaçat hui a Madrid per a desfilar per la fira al costat de les seues corts d’honor i membres de les gaiates, de les colles i de la Colla de Dolçainers, Tabaleters i Trabucaires Xaloc.

Una representació dels qui participen en les festes fundacionals de la ciutat que ha traslladat l’essència de la Magdalena a la fira turística de referència. Han repartit les polseres oficials i les cintes verdes amb el nou logo del 75 aniversari, a més de llonganisses seques i cacauets. “Hui són ací les reines de les festes de Castelló, una representació important de les gaiates, i per primera vegada de les colles, i hem convidat al públic a vindre a Castelló, a gaudir de l’àmplia i variada programació de la Magdalena”, ha explicat la regidora de Festes i de Turisme, Pilar Escuder.

En aquest context, i ja en la plaça Central del pavelló de la Comunitat Valenciana, Escuder, al costat del gerent del Patronat Municipal de Festes, Vicente Montolio, ha donat a conéixer algunes de les novetats de la programació per al 75 aniversari de la Magdalena, que se celebrarà del 14 al 22 de març. Els han acompanyat el president de la Gestora de Gaiates, Esteban Gual, el president de la Federació de Colles, Pepe Beltrán, i el responsable de pirotècnia de la comissió del 75 aniversari, Jorge Martí.

La principal ha sigut el cartell de la pirotècnia, que inclou el XXVI Concurs de Mascletaes Ciutat de Castelló (del 16 al 22 de març), la mascletà d’inici de festes (dissabte 14) i la de la Tornà de la Romeria (diumenge 15), l’Enfarolà del Fadrí (dissabte 14), l’espectacle pirotècnic i musical de l’Encesa de Gaiates (dilluns 16), la Nit Màgica a càrrec de Xarxa Teatre (dimarts 17), els castells de foc del dimecres 18 i dissabte 21, la gran mascletà multicolor nocturna (dijous 19), el piromusical del 75 aniversari (divendres 20) i la traca final i la Magdalena Vítol (diumenge 22).

A més, s’han repartit díptics als assistents a Fitur amb informació de la Magdalena i alguns dels actes més rellevants dels nou dies de festa, com la cavalcada del Pregó, la Romeria, l’Encesa de Gaiates, la Mostra Internacional de Circ de Carrer Som Circ, que acollirà el parc Ribalta del 16 al 19 de març, el Festival Internacional de Música de Festa, del 19 al 22 de març, o la Desfilada Internacional d’Animació que es realitzarà el dia 20. També s’ha explicat que es programen concerts, actuacions i mostres folklòriques gratuïtes durant tota la setmana de la Magdalena.

En la presentació, s’ha projectat un vídeo resum de les festes fundacionals i en aquesta edició de Fitur, un any més, hi ha hagut durant cada dia una presència destacada de la gaiata infantil de la ciutat, la 15 de Sequiol. Ha estat situada en l’estand de la Comunitat Valenciana i ha servit de reclam per a acaparar l’atenció dels visitants i mostrar el monument per excel·lència que representa a les festes de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari