Castelló promou l'economia social en el Dia de la Cooperació Internacional i del Comerç Just

La Plaça Major acollirà degustacions, tallers i concerts

Castelló promou l'economia social en el Dia de la Cooperació Internacional i del Comerç Just
02/05/2019 -

Fomentar el comerç sostenible i incentivar l’economia social. Aquests són dos dels principals objectius del Dia de la Cooperació Internacional i del Comerç Just, que se celebra aquest dissabte, 4 de maig. Durant aquesta jornada, la Plaça Major de Castelló comptarà amb tot tipus d’activitats per posar en valor l’economia solidària i promoure una altra forma d’entendre el comerç. Per a això, s’organitzaran degustacions, tallers infantils i fins i tot un concert. L’esdeveniment, finançat per l’Ajuntament de Castelló a través del Negociat de Cooperació Social i Solidaritat, transcorrerà entre les 11 i 14 h d’aquest primer dissabte de maig.

Per tal d’incentivar una economia més justa i basada en la cooperació, aquest dia oferirà un ampli ventall d’activitats. Entre elles destaquen les degustacions de productes fruit del comerç just, que posteriorment podran adquirir-se en els punts de venda habilitats per a la seua compra. Així, aquesta jornada tractarà de connectar de manera més solidària, propera i transparent a productors i consumidors. També als més petits, raó per la qual hi haurà diversos tallers infantils. En ells, els xiquets i xiquetes de totes les edats aprendran més sobre la seua relació amb el que consumeixen. L’objectiu és que les noves generacions assimilen la necessitat d’un comerç social i sostenible.

El Dia de la Cooperació Internacional i del Comerç Just entén l’economia cooperativa com una qüestió multidimensional, que afecta diversos sectors. Un d’ells és el tèxtil, que protagonitzarà una desfilada amb roba confeccionada de manera justa per conscienciar i entretindre els assistents. Aquest últim propòsit, el de divertir als que s’aproximen a la Plaça Major durant el matí de dissabte, es reforça amb un concert cortesia del grup Trobadorets a les 12:30 h.

No és la primera vegada que el municipi acull un esdeveniment d’aquesta índole. En anteriors ocasions, el regidor José Luís López ha valorat aquest tipus de jornades com una oportunitat per “conscienciar la ciutadania de la importància del consum responsable”. En aquesta línia, l’edil considera que aquestes activitats serveixen “per mostrar als castellonencs totes les opcions a la seua disposició i divulgar el treball de les ONGD”. Les activitats estan organitzades per la Coordinadora Valenciana d’ONGD, amb la cooperació de la Regidoria de Benestar Social i Dependència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari