Castelló promou un pla per a gestionar les infraestructures verdes de la ciutat

La regidora d’Infraestructura Verda visita els parcs de la ciutat per a detectar les necessitats

Castelló promou un pla per a gestionar les infraestructures verdes de la ciutat
08/08/2019 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Infraestructura Verda que dirigeix Isabel Granero, treballa en l’elaboració d’un pla director d’arbratge i zones verdes, que serà el punt de partida d’una estratègia de gestió racional i planificació de les infraestructures verdes de la ciutat. Aquest document serà el marc de referència de totes les operacions que afecten els arbres i els espais verds de la capital i la seua posada en marxa és un dels compromisos adquirits per l’equip de govern en l’Acord de Fadrell.

Una de les primeres mesures per a dissenyar el pla director serà la realització d’un inventari, així com l’avaluació de l’estat actual de l’arbratge i de les zones verdes, per a després planificar les accions més concretes a dur a terme, entre elles un pla de conservació i manteniment.

Per a això, la regidora de l’àrea ja ha començat una ronda de visites a diferents zones verdes i parcs de la ciutat, entre ells la de l’avinguda del Lledó o els parcs del Meridià i el Pinar, amb la finalitat d’avaluar al costat de tècnics municipals, l’estat dels mateixos i veure les necessitats de cadascuna de les zones. “Cal veure l’estat de parcs i jardins per a poder intervindre i millorar-los”, assegura Granero.

Una de les primeres intervencions ja s’ha fet en l’avinguda del Lledó, on s’havia detectat un funcionament deficient en el sistema de reg. En les últimes setmanes s’han fet treballs de renovació de la infraestructura de reg en tota la zona verda de l’avinguda. “Havíem rebut queixes veïnals per la falta de reg en les plantes i ja s’ha solucionat”, va manifestar la regidora d’Infraestructura Verda.

La instal·lació s’havia quedat obsoleta i hi havia problemes d’obturació que minvaven la capacitat del sistema de reg i l’aigua no arribava amb la fluïdesa necessària, sobretot, a les plantes ornamentals, bona part de les quals ja s’han renovat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari