Castelló promou bones pràctiques a les platges per a protegir la microreserva del Serradal i el corriol camanegre

Castelló promou bones pràctiques a les platges per a protegir la microreserva del Serradal i el corriol camanegre
14/06/2021 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló i la societat ornitològica de SEO Bird Life promouen bones pràctiques a les platges entre vianants i banyistes per a garantir la protecció de la microreserva de la platja del Serradal i la nidificació del corriol camanegre. Aquesta iniciativa forma part del projecte de renaturalització de platges per a la millora de l’hàbitat del corriol que impulsa des de març a juliol a Castelló.

“El corriol és una espècie bioindicadora de la salut dels nostres ecosistemes i és essencial per a la conservació del litoral. La seua supervivència afronta unes amenaces per la intensa presència humana i de mascotes. Per això, a l’abril des de la Regidoria i SEO Bird Life vam posar en marxa un grup de voluntaris que ensenyen unes normes molt fàcils de complir per a protegir l’ecosistema de la microreserva i la nidificació del corriol i compartir la platja, ara que arriba la temporada de platges, necessitem que la gent siga responsable i entenga que cap la compatibilitat d’usos, que es por gaudir de la platja respectant la zona acordonada com a microrreserva”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Les bones pràctiques a les platges contenen set recomanacions: Respecta la flora i la fauna de les dunes; accedeix a la platja pels passos oficials habilitats; deposita els residus en contenidors pròxims; no accedisques a la platja amb animals domèstics ja que poden convertir-se en un depredador; atén els rètols de la zona i els advertiments del personal destinat a cura de les platges; observa i gaudeix dels cicles naturals de la platja; i les dunes protegides i les platges naturals són importants tant per a la fauna silvestre com per als usuaris.

Un equip d’una quinzena de voluntaris formats per SEO Bird Life s’encarrega de vetlar per la bona cura de l’hàbitat del corriol i la microreserva de la platja del Serradal.

El projecte de renaturalització de platges ha dut a terme en els últims mesos jornades de voluntariat ambiental a les platges del Serradal i la Pineda, que ha propiciat la revegetació de 1.569 plançons d’espècies autòctones; i un dia de sensibilització i observació d’ocells en el Serradal.

.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari