Castelló promou i visibilitza els drets de la infància i l'adolescència

Castelló promou i visibilitza els drets de la infància i l'adolescència
08/11/2020 -

L’Ajuntament de Castelló se suma un any més a la Commemoració del Dia Universal dels Drets de la Infància amb una sèrie d’activitats, del 13 al 21 de novembre, que tenen com a objectiu promoure i visibilitzar els drets de la infància i l’adolescència manifestant el compromís amb els més xicotets i joves com a Ciutat Amiga de la Infància i amb la col·laboració dels centres educatius de Castelló.

“És molt important escoltar la veu de la infància i l’adolescència i incorporar la seua mirada en les accions municipals, per això des del govern municipal, des de l’any 2015, hem impulsat iniciatives perquè els xiquets, les xiquetes i els i les adolescents realitzen propostes sobre la ciutat que volen”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco. “Enguany, una vegada més amb motiu de la commemoració del Dia Universal dels Drets de la Infància, que se celebra el 20 de novembre, i en un context marcat per la covid-19 en el qual la infància i l’adolescència tenen molt a aportar, tornem a donar-los protagonisme amb aquestes jornades”, ha recalcat la primera edila.

La programació s’ha ideat des de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància que dirigeix Mary Carmen Ribera, qui ha destacat “el compromís de l’Ajuntament amb els més xicotets i els adolescents, perquè són el present i el futur de la nostra ciutat, i per això commemorem el seu dia per a donar a conéixer els seus drets i conscienciar a les persones de la importància de treballar dia a dia pel seu benestar i desenvolupament”. “Ho farem amb iniciatives dirigides a la promoció dels seus drets, que incorporen la perspectiva de la infància i l’adolescència, i tinguen en compte les seues necessitats i participació activa en la vida de la ciutat”, ha detallat Ribera.

Les accions, que s’han reformulat enguany per a adaptar-les a les mesures sanitàries davant la covid-19, donaran inici divendres que ve, 13 de novembre, amb un contacontes pels drets de la infància en el Menador, a les 18.00 hores. Dirigit a xiquets i xiquetes de 3 a 8 anys, l’entrada és lliure fins a completar aforament i és necessària la inscripció prèvia. El dijous 19 de novembre serà l’acte públic de constitució del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència del curs 2020-21, que serà online; i el dissabte 21 de novembre està prevista la V Trobada de Participació Infantil, d’11.00 a 13.00 hores, en la que el Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència participa en la trobada virtual dels consells de la Comunitat Valenciana amb l’eix temàtic del respecte.

Completen el programa altres accions durant la setmana del 16 al 20 de novembre, com la publicació i difusió d’un vídeo plurilingüe elaborat per xiquetes, xiquets i adolescents de Castelló, en col·laboració amb els centres educatius de la ciutat, que es podrà visualitzar en la web municipal i en les xarxes socials. També es realitzarà una campanya en els centres per a la promoció del dret a una vida saludable amb la finalitat de prevenir la sedestació prolongada, agreujada per la situació sanitària del coronavirus.

Se suma a les iniciatives un taller online, Construïsc el meu espectroscopi, dirigit a alumnat de 5é i 6é de Primària, amb la finalitat de treballar la descomposició de la llum blanca en els colors de l’arc de Sant Martí i conceptes com les energies renovables. Una activitat que es dirigeix a la promoció del Dret al desenvolupament personal i a l’educació i a totes les oportunitats que les ciències i noves tecnologies puguen aportar per a millorar la seua formació; i al Dret a la llibertat d’expressió.

Durant la setmana del 16 al 20 de novembre, també es faran accions dirigides al públic infantil i adolescent sobre els drets de la infància i l’adolescència en barris inclusius, a través dels col·legis Sant Agustí, Carles Selma, Guitarrista Tàrrega, i amb recursos educatius situats en el Grup Sant Llorenç, Fundació Amigó i Fundació Secretariat Gitano.

Castelló va ser reconeguda en 2018 com a Ciutat Amiga de la Infància, un segell que posa en valor el compromís i l’esforç que ha realitzat l’Ajuntament per a situar a la infància i l’adolescència en el centre de la seua agenda política. El reconeixement va arribar després que es posara en marxa, en 2017, el Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència, i que s’aprovara, en 2018, l’I Pla Municipal d’Infància i Adolescència de Castelló. També en l’anterior legislatura es van posar en marxa els plens infantils.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari