Castelló, protatonista en la Ruta Europea de la Ceràmica

Castelló, protatonista en la Ruta Europea de la Ceràmica
29/12/2020 -

“Castelló té un patrimoni ceràmic de rellevància i la voluntat política per a posar en valor aquesta riquesa cultural com ben turístic que ara, gràcies a la nostra incorporació com a primera ciutat espanyola adherida a la Ruta Europea de la Ceràmica, podrem posar en valor i potenciar com a atractiu turístic”, va explicar l’alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, en l’Assemblea General d’aquesta xarxa celebrada aquest mes de desembre. Era la primera vegada que la capital de la Plana participava en aquesta Assemblea des de la seua adhesió a la Ruta, a l’abril d’enguany.

Formen part d’aquesta Ruta ciutats o museus de cinc països: Faenza (Itàlia), Llemotges (França), Höhr-Grenzhausen (Alemanya), el Museu Princenhof de Delf (Països Baixos) i el Museu Porzellanikon de Selb (Alemanya). Tots ells van poder conéixer de primera mà el que Castelló aportarà a la Ruta i que suposa per a la capital de la Plana “tot un revulsiu turístic que permetrà obrir a nivell internacional una part clau de la nostra identitat local”, va assenyalar Amparo Marco.

Un plàcid passeig per Castelló permet admirar la seua ruta de la ceràmica. Així, per exemple, estan els bancs del parc Ribalta (cor verd de la ciutat), els retaules de la plaça Fadrell, el mural de ceràmica vidriada de la plaça Na Violant d’Hongria, amb al·lusions a la carta de poblament de Castelló i a la història fundacional de la província; o les ceràmiques que decoren edificis modernistes, com el de Correus o les cases situades entorn del Fanal. I pels carrers, alçar la vista és gaudir de capelles del segle XVIII també amb belles ceràmiques. Un material ornamental que, així mateix, Castelló empra en algunes de les seues noves construccions posant en valor aquest senyal d’identitat cultural.

La Ruta Europea de la Ceràmica ofereix als viatgers l’oportunitat de visitar qualsevol de les ciutats que formen part de la xarxa i descobrir l’evolució cultural i social que, gràcies a la indústria ceràmica, han experimentat les regions. Ja des del Neolític, la producció de ceràmica ha estat profundament arrelada a la Comunitat Valenciana i Castelló, en concret, l’ha posada en valor embellint amb ella múltiples espais urbans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari