Castelló aborda un projecte de dinamització ambiental en un solar a l'entorn del CEIP Blasco Ibáñez

Els regidors de Transició Ecològica i Educació es reuneixen amb la comunitat educativa i representants veïnals

Castelló aborda un projecte de dinamització ambiental en un solar a l'entorn del CEIP Blasco Ibáñez
06/12/2021 -

Els regidors d’Educació i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita i Fernando Navarro, han mantingut una reunió amb la direcció i l’AMPA del centre educatiu Blasco Ibáñez i representants veïnals per abordar la realització un projecte de dinamització comunitària lligat a la natura al solar contigu al col·legi.

Les dues parts han coincidit en la idoneïtat de recuperar la parcel·la amb una proposta d’espai verd per propiciar un nou espai d’esplai i educatiu i conscienciar en la importància del sector primari i generar espais de convivència.

L’espai, reservat per acollir una zona verda, no s’havia desenvolupat fins ara i havia sigut objecte de queixes veïnals per la situació d’abandonament i de vandalisme que es generava al seu voltant. L’Ajuntament ara dissenyarà una memòria per convertir el solar en una zona d’hort urbà i de joc per a la infantesa.

“Les dues regidories hem analitzat al costat del veïnat i la comunitat educativa la reactivació d’un solar per oferir un nou espai verd que millorarà molt la qualitat de vida al barri. Amb l’ampliació del Carrer Carcaixent i ara amb la inversió en este espai d’hort urbà millorarem molt la zona est de la ciutat”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Per la seua part, el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha destacat que aquest hort “suposa una aula per al centre i un espai compartit amb el veïnat dels barris, un projecte ecològic i comunitari que de segur dinamitza el barri”. Mezquita ha assenyalat que així “col·laborem amb la comunitat educativa del Blasco Ibáñez per dur endavant una educació que dona pas a models pedagògics d’una escola viva i activa”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari