Castelló impulsa un projecte pilot per a mobilitzar la rehabilitació d'habitatges buits i edificis antics

Castelló impulsa un projecte pilot per a mobilitzar la rehabilitació d'habitatges buits i edificis antics
09/04/2021 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló impulsa un projecte pilot per a localitzar habitatges buits i finques residencials amb la finalitat de mobilitzar la rehabilitació del parc immobiliari més antic i de comunitats de veïns de rendes populars.

“Contractarem a un estudi d’arquitectura perquè ens facen un treball que accelere la rehabilitació d’habitatges buits o edificis antics, especialment per a ampliar el parc residencial i ajudar a les rendes populars que necessiten més ajudes públiques. En el diagnòstic del Pla Estratègic d’Habitatge s’ha detectat l’existència de 5.500 habitatges buits i una necessitat de 4.260 llars a preus assequibles. El treball ens permetrà localitzar els habitatges en desús i quins necessiten una rehabilitació”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

El contracte, amb un pressupost de 14.800 euros, s’encarregarà de detectar edificis susceptibles de rehabilitació, identificar i avaluar habitatges buits o deteriorats, així com la seua propietat, vincular necessitats detectades amb ajudes i recursos públics existents i secundar el desenvolupament de programes per a la mobilització i rehabilitació d’habitatge.

L’objectiu d’aquesta proposta és canalitzar ajudes en matèria d’accessibilitat i eficiència energètica a comunitats de veïns amb menys recursos, a habitatges buits de particulars perquè puguen destinar-les a la borsa de lloguer social o potenciar la millora d’habitatges amb residents més antigues de barris amb rendes més baixes.

El treball informarà de l’estat conservació d’edificis, l’estat del compliment dels requisits d’habitabilitat i accessibilitat, l’existència del certificat d’eficiència energètica i l’informe d’avaluació d’edificis de la Comunitat Valenciana, el grau de reforma necessari, estimació de costos i definició del perfil de demanda, així com la superfície per a la instal·lació d’energies renovables.

La regidoria subratlla que aquest treball es projecta com una eina important per a donar instruments a la ciutadania perquè puga millorar l’accessibilitat i l’eficiència energètica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari