Castelló ratifica el seu lideratge en gestió de fons FEDER amb el 74% de la inversió de segell europeu executada

La ciutat materialitza en el seu espai urbà 14,9 dels 20,2 milions de l’estratègia EDUSI, mentre el marc d’execució a Espanya és del 9% segons les últimes dades del Ministeri

Castelló ratifica el seu lideratge en gestió de fons FEDER amb el 74% de la inversió de segell europeu executada
03/11/2021 -

La materialització en projectes d’impacte social, ambiental i innovador de la inversió que abrigalla l‘Estratègia de Desenvolupament Urbà i Sostenible, EDUSI Transforma Castelló, consolida el paper referent de la capital de la Plana com a gestora de fons europeus. Així es desprén de la memòria d’EDUSI corresponent a l’exercici 2021, que situa en un 74,10% el percentatge d’execució dels fons FEDER que han arribat a la ciutat en el marc d’aquesta estratègia i en un 100% el volum de projectes aprovats.

Les últimes dades facilitades pel Ministeri d’Hisenda i Funció Pública assenyalen que el marc d’execució de les EDUSI a Espanya “a penes aconsegueix el 8,96% d’una ajuda total programada en l’eix urbà”. Castelló multiplica aquest percentatge i l’eleva fins al 74% a data de novembre de 2021.

Així, en el cas de la ciutat, dels 20,2 milions d’euros cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional i per l’Ajuntament, 14,9 milions d’euros són palpables ja en l’espai urbà en l’actualitat. Del pont Europa sobre el riu Sec als set quilòmetres extra de carrils bici, el corredor verd i per a ciclistes i vianants del Camí La Plana, el renovat parc de la Panderola del Grau, la transformació led de l’enllumenat urbà o les millores en l’accessibilitat i informació de la xarxa municipal de transport.

Una altra dada que ratifica la labor de gestió de la inversió europea és el nombre d’operacions a les quals s’ha donat llum verda: els 15 projectes que perfilen l’horitzó d’EDUSI Transforma Castelló han sigut aprovats íntegrament. Amplien el llistat la construcció del futur Centre d’Envelliment Actiu i Saludable -ja en marxa-, o la reforma de la Pèrgola per a convertir-la en espai d’emprenedoria, entre altres.

“Fa quasi quatre anys vam activar a través d’EDUSI la maquinària per a atraure fins a la ciutat la major inversió de fons europeus de la seua història i avui podem dir que hem anat pel bon camí i que aquesta inversió s’ha revelat com un ventall d’oportunitats per a Castelló i per als qui l’habitem”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco.

La primera edil ha tornat a insistir que disposar a l’Ajuntament d’una Oficina de Planificació i Projecció Econòmica, “pionera en aqueix moment”, amb personal tècnic qualificat i en contacte constant amb les regidories i els departaments implicats en la materialització de fons europeus, ha suposat un “salt qualitatiu” en la tramitació, compliment “rigorós” dels terminis i execució de la inversió procedent de Brussel·les.

En la mateixa línia s’ha pronunciat la directora de l’Oficina i coordinadora de la Unitat de Gestió EDUSI, Carmen Vilanova, que destaca la sintonia entre Castelló i Europa i l’esforç i coordinació de l’equip de govern i del personal tècnic municipal per a aconseguir inversions que revertisquen en una millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

Castelló ha captat en els últims quatre anys 40 milions d’euros procedents d’Europa per a impulsar projectes innovadors i sostenibles. EDUSI suposa més de la meitat d’aquesta injecció de fons europeus, amb 20,2 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari