Castelló reobri espais culturals, la Basílica de Lledó i altres instal·lacions en una desescalada progressiva i prudent

Castelló reobri espais culturals, la Basílica de Lledó i altres instal·lacions en una desescalada progressiva i prudent
02/03/2021 -

El Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) ha mantingut una nova trobada aquest dimarts per a abordar l’actual situació sanitària. La reunió es produeix després de les trobades mantingudes per l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, dissabte passat i aquest dilluns en les quals es van tractar les recomanacions sanitàries específiques per a la ciutat de Castelló, que afronta unes dates tradicionalment festives en les quals cal evitar situacions de risc sanitari.

Una vegada mantinguts aquestes trobades i després de les últimes dades sanitàries fets públics que situen la incidència acumulada en 137,43 positius per cada 100.000 habitants en els últims 14 dies, el Cecopal ha revisat i actualitzat les mesures de prevenció a nivell municipal. En aquest sentit, en la trobada s’han acordat mesures de desescalada progressiva i prudent. “Les noves dades sanitàries constaten la tendència de descens de contagis a Castelló, però això no ens ha de fer baixar la guàrdia, sobretot, quan estem a les portes d’una setmana tradicionalment festiva en la qual, per damunt de tot, hem d’evitar fer passos arrere en els esforços realitzats per a doblegar la corba”, ha manifestat l’alcaldessa i directora del Cecopal, Amparo Marco.

Així, en la reunió d’aquest dimarts s’ha acordat la reobertura, a partir de demà, de les següents instal·lacions i espais de titularitat municipal:
– Les instal·lacions esportives municipals i a l’aire lliure gestionades pel Patronat Municipal d’Esports en els termes i condicions de la Resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública del 25 de febrer, que va establir que es podrà practicar activitat física i esportiva, a l’aire lliure i en instal·lacions esportives obertes. La reobertura d’aquestes instal·lacions es realitzarà seguint les condicions de la citada resolució.

– La Basílica de la Mare de Déu del Lledó.

– Els jocs infantils, zones de calistenia, gimnasos a l’aire lliure i zones d’esplai caní de parcs i jardins de titularitat municipal.

– L’Arxiu Municipal, les biblioteques i els espais de lectura municipals.

– El Planetari, l’edifici Menador, el Teatre del Raval, el Museu Etnològic i el Museu de la Mar.

La resta d’instal·lacions, espais o activitats no citades anteriorment romandran tancades i/o suspeses en els termes dels acords en les reunions del Cecopal. A més, cal recordar que totes les mesures seran objecte de revisió, avaluació i actualització per part del Cecopal en funció de l’evolució de la pandèmia.

Amb les mesures aprovades en el si del Cecopal es busca una desescalada progressiva i prudent en l’àmbit municipal i posar a la disposició de la ciutadania espais d’esplai segurs, ja que totes les reobertures es realitzen seguint els protocols sanitaris oportuns.

D’altra banda, s’ha informat de la preparació d’un dispositiu de seguretat específic per a la setmana del 6 al 14 de març, per a extremar els controls i vetlar pel compliment de les mesures de seguretat per a evitar la propagació de la covid-19. En aquest sentit, aquest dimecres se celebrarà una Junta Local de Seguretat en la qual s’ultimaran els detalls de l’operatiu i la coordinació amb la resta de forces i cossos de seguretat de l’Estat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari