Castelló reobrirà jocs infantils i jardins efímers del 23 de desembre al 6 de gener

Castelló reobrirà jocs infantils i jardins efímers del 23 de desembre al 6 de gener
10/12/2020 -

L’Ajuntament de Castelló reobrirà els jocs infantils i obrirà els jardins efímers a partir del 23 de desembre i fins al 6 de gener. La mesura ha sigut acordada aquest dijous en el si del Centre de Coordinació Operatiu Municipal (CECOPAL) en una sessió en la qual s’ha analitzat la situació epidemiològica actual a la ciutat. En aquest sentit, l’alcaldessa de Castelló i directora del CECOPAL, Amparo Marco, ha destacat que aquesta mesura s’ha pres després de constatar-se una millora en les dades d’incidència acumulada aportats per la Conselleria de Sanitat.

En la reunió d’aquest dijous s’han analitzat les dades sanitàries actuals, que llancen una millora a la ciutat de Castelló en passar en una setmana de tindre una incidència acumulada de 190 a 126 positius per PCR per cada 100.000 habitants, la qual cosa confirma la tendència descendent de l’últim mes. “Aquesta situació ens ha portat a flexibilitzar algunes de les mesures preses en el si del CECOPAL i acordar la reobertura dels jocs infantils i dels jardins efímers entre el 23 de desembre i el 6 de gener, coincidint amb les vacances escolars, perquè els xiquets i xiquetes de la nostra ciutat puguen gaudir de manera segura durant les festes nadalenques”, ha explicat l’alcaldessa. L’Ajuntament realitzarà una desinfecció diària de les instal·lacions, tal com contempla la normativa sanitària.

“En les últimes setmanes es van haver d’adoptar mesures més restrictives a causa de la situació sanitària que, amb la col·laboració dels veïns i veïnes, han contribuït a doblegar la corba a la ciutat”, segons la primera regidora. No obstant això, assenyala, “no hem de baixar la guàrdia”. En aquest sentit, ha reiterat la crida a la ciutadania “per a complir amb les mesures sanitàries de protecció de la salut, com l’ús de màscara i la distància interpersonal, amb l’objectiu de reduir al màxim el risc de propagació del virus”.

D’altra banda, també s’ha modificat la mesura de l’aforament màxim de 80 persones en els actes en via pública fixat en la reunió del CECOPAL del 17 de novembre. A partir d’ara l’aforament màxim per a esdeveniments i activitats serà d’un màxim de 150 persones, incloent participants i organitzadors, i no es podrà superar l’aforament del 50%, en línia amb el que s’estableix en la Resolució del 5 de desembre de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Cal recordar que les mesures adoptades en el si del CECOPAL són provisionals i poden ser revertides en el cas que es constate un empitjorament de la situació epidemiològica a la ciutat. Per tant, les autoritzacions per a actes o activitats també poden ser revocades en cas necessari.

D’altra banda, en la reunió del CECOPAL d’aquest dijous s’ha adonat de les últimes dades d’actuacions policials per incompliments de les mesures sanitàries. Així, la Policia Local ha realitzat des del 24 d’octubre un total de 461 propostes de sanció. En el que portem de desembre, s’han imposat 64 sancions que es divideixen: 31 per no portar mascareta, 11 per incomplir el confinament nocturn, 3 per consum d’alcohol en via pública, 11 per reunions en via pública de més de sis persones i dues són denúncies a establiments.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari