Castelló rebrà 14 milions per a rehabilitar edificis amb 594 habitatges fins a 2026

Castelló rebrà 14 milions per a rehabilitar edificis amb 594 habitatges fins a 2026
10/01/2023 -

L’Ajuntament de Castelló ha signat aquest dimarts a València amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge un acord bilateral per a impulsar els 14 milions que rebrà per a rehabilitar edificis amb 594 habitatges de cinc zones residencials vulnerables fins a 2026 del Programa Barris. La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, ha participat en l’acte al costat de representants d’altres 22 municipis valencians. Castelló rebrà el 10% dels 142,8 milions consignats en la Comunitat Valenciana, sent la ciutat que més fons rep d’aquesta iniciativa, que finança el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la nova inversió en rehabilitació d’habitatge “que arriba de la mà d’Europa per a continuar millorant la qualitat de vida i el benestar dels nostres veïns i veïnes”. “Castelló ha rebut 14 milions d’euros per al Programa Barris i és així la ciutat que més fons obté de la Comunitat per a aquesta iniciativa”, ha apuntat Marco. “És un nou impuls per a continuar transformant a través de la regeneració urbana”, ha valorat l’alcaldessa.

“Es tracta de la inversió en rehabilitació més important que es durà a terme a Castelló, que abastarà 83 comunitats de propietaris de diferents barris populars situats en àmbits de regeneració urbana. Aquest finançament subvencionarà fins al 100%, amb un màxim de 26.750 euros per habitatge”, ha afirmat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, qui en l’acte ha realitzat la signatura de l’acord al costat del vicepresident segon i conseller d’Habitatge, Héctor Illueca.

L’acord d’aquest dimarts suposa la concessió d’ajudes per al desenvolupament d’actuacions de rehabilitació a nivell de barri del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’Espanya (2021-2026), finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation.

Castelló comptarà amb la totalitat de la inversió sol·licitada. En una primera convocatòria de novembre la capital de la Plana va rebre 9,9 milions, i en una segona, al desembre, es va ampliar el pressupost per a abastar al conjunt de propostes presentades en la Comunitat, disposant la capital de la Plana de la resta de 4 milions que havia sol·licitat fins a arribar als 14 milions.

Castelló se situa en primer lloc quant al muntant obtingut, seguida de València, amb 13 milions.

L’Ajuntament cofinançarà amb altres 2,5 milions fins a 2026 arribant així la inversió global fins als 17 milions, una xifra total que subvencionarà el 100% dels projectes de rehabilitació. En el pressupost de 2023 ja ha consignat els primers 700.000 euros per a licitar la redacció dels projectes.

Els 17 milions preveuen la regeneració d’immobles amb 594 habitatges de 83 comunitats de propietaris de 5 grups residencials situats en àmbits de regeneració urbana de la ciutat. L’Ajuntament farà d’agent rehabilitador i licitarà els projectes d’executar. Els immobles formen part dels grups de Cernuda i Velasco, Rafalafena, Sequiol i Jose Antonio i Mediterráneo en el Grau.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari