Castelló rep 527 ajudes de lloguer del bo jove per 1,4 milions d'euros

Castelló rep 527 ajudes de lloguer del bo jove per 1,4 milions d'euros
20/01/2023 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló destaca l’impacte de les ajudes del lloguer del bo jove i afirma que ja s’han concedit 527 en la capital de la Plana, amb un cost d’1,4 milions d’euros. La regidoria col·labora en la tramitació de la convocatòria oberta per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge en el marc de la Xarxa Xaloc.

“La inclusió de la Xarxa Xaloc per part de l’Ajuntament permet reforçar la col·laboració amb la Generalitat i els tràmits vinculats a diferents ajudes. El bo jove s’ha estrenat enguany i ja són més de 500 els joves beneficiats a Castelló, i aquesta quantitat serà major perquè segueix obert el termini de resolucions”, ha destacat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

El departament municipal ha subratllat que aquesta setmana es va publicar una quarta resolució de les sol·licituds presentades, amb 75 noves amb un valor de 211.000 euros. Ha ressaltat que falta per resoldre part de les ajudes i ha explicat que en la Comunitat Valenciana s’han concedit 11 dels 22 milions del pressupost previst en el bo jove.

La regidoria ha indicat que la capital de la Plana ha acaparat de moment el 12% de les ajudes aprovades en el territori valencià.

El bo jove contempla 250 euros mensuals per a les persones joves que no superen els 35 anys. Una ajuda total de 6.000 euros repartida en 24 mensualitats. Es poden beneficiar les persones majors d’edat, amb menys de 35 anys o amb aqueixa edat en sol·licitar-la, ser titular o estar en condicions de subscriure un contracte d’arrendament. L’habitatge o habitació haurà de ser la seua residència habitual i permanent durant tot el període pel qual es concedisca l’ajuda.

D’altra banda, cal recordar que 600 llars han rebut l’ajuda al lloguer dirigida a rendes baixes per a garantir l’accés a l’habitatge, amb un pressupost de 2,2 milions d’euros. Així, més de 1.000 habitatges de Castelló ha rebut ajudes al lloguer, sumant les subvencions generals i el bo jove.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari