Castelló rep els els Premis Bon Govern de la FVMP per la seua estratègia Edusi i la iniciativa cinematogràfica CIM

Marco destaca els dos guardons rebuts que reconeixen les bones pràctiques i la qualitat de les polítiques públiques municipals

Castelló rep els els Premis Bon Govern de la FVMP per la seua estratègia Edusi i la iniciativa cinematogràfica CIM
30/10/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha sigut guardonat aquest divendres amb dos dels Premis al Bon Govern Municipal amb els quals la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) reconeix les bones pràctiques municipals i que tenen com a objectiu prioritari promoure la qualitat de les polítiques públiques a nivell local. Així, la FVMP premia a Castelló per la bona gestió de projectes i fons europeus per la seua Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat Edusi-Transforma Castelló i en la categoria de Cultura i Normalització Lingüística.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s’ha referit al premi concedit per la gestió i projectes de fons europeus. “És un reconeixement al nostre esperit europeista i a la gestió que venim desenvolupant a l’Ajuntament de Castelló des de l’any 2015 i que ens ha situat com a referents de bones pràctiques en la gestió i execució d’ajudes europees, així com en el desenvolupament de la nostra Agenda Urbana 2030”, ha destacat Marco durant l’acte de lliurament de premis celebrat en el Centre del Carme de Cultura Contemporània de València.

Marco ha estat acompanyada per la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, que ha acudit a recollir el premi atorgat per la FVMP pel segon Festival de Cinema i Música de Castelló (CIM). “Aquest premi reconeix la cultura com ben fonamental, un sector que s’ha vist molt afectat per aquesta crisi sanitària que ja s’està convertint en una crisi econòmica també”, ha dit Ruiz.

Durant la seua intervenció en l’acte, l’alcaldessa ha destacat el treball realitzat des de l’Oficina de Planificació i Promoció Econòmica per a captar fons europeus “amb els quals desenvolupar projectes sostenibles i socials que permeten que la ciutat continue creixent i millorant”. En aquests moments, l’Ajuntament gestiona projectes europeus cofinançats que sumen 40,4 milions d’euros.

El Premi Bon Govern en la categoria de Gestió de Projectes i Fons Europeus reconeix a Castelló l’impacte en la qualitat de vida de la ciutadania, la innovació en la gestió pública i la bona pràctica municipal implantada, així com els processos participatius que sustenten tota l’estratègia Edusi. Per part seua, el Premi en la categoria de Cultura i Normalització Lingüística ha reconegut la iniciativa cinematogràfica CIM.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat el valor de la cultura que “durant els moments més durs del confinament, ens ha acompanyat a casa, això ens ajuda a fer-nos una idea de la importància d’aquest sector que, a més d’enriquir-nos i ensenyar-nos, també genera molts llocs de treball”.

Ruiz ha agraït la labor del personal municipal “que fa possible que puguem seguir pautes de bon govern en el plantejament de la programació cultural”. “El reconeixement de la FVMP al Festival Internacional de Cinema i Música dóna valor a la gran faena que hi ha darrere i suposa una motivació addicional per als professionals del sector i de tots els sectors vinculats a la cultura”, ha conclòs la regidora en el seu parlament després de recollir el guardó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari