Castelló recull 2.000 tones de residus durant les festes de la Magdalena

El regidor Ignasi Garcia agraeix l’esforç dels serveis de neteja municipals i fa balanç de l’operatiu especial

Castelló recull 2.000 tones de residus durant les festes de la Magdalena
28/03/2022 -

El servei municipal de neteja de Castelló ha recollit 1.962.000 quilos de residus durant les festes de la Magdalena. El regidor de Gestió de Residus, Ignasi Garcia, ha fet balanç del fem recollit mitjançant la neteja viària i els contenidors durant la setmana festiva del 19 al 27 de març i ha agraït la tasca intensiva de l’operatiu especial de neteja que ha comptat amb 117 operaris, 57 mitjans de maquinària de neteja i un dispositiu intensiu de matí, vesprada i nit.

De fet, Garcia ha fet èmfasi en “l’esforç dia rere dia, i durant tot el dia, de l’equip d’operaris de neteja que han treballat de forma incansable per mantenir la ciutat tan neta com siga possible en aquestes dates on es generen més residus a conseqüència de la concentració festiva”. Garcia també ha destacat la conscienciació ciutadana per intentar reduir al màxim els residus i fer ús dels contenidors de recollida selectiva apostant pel reciclatge.

En dades, pel que fa a la recollida de residus sòlids urbans, a través del contenidor verd s’han recollit 115.000 quilos de vidre, 44.800 quilos d’envasos lleugers, 46.964 quilos de paper i cartró, 77.000 de restes orgàniques, 20.480 quilos d’estris domèstics; així com 1.564.185 quilos del contenidor de restes i 93.490 quilos a través de la neteja viària.

Entre les tasques que s’han estat desenvolupant durant les festes de la Magdalena, amb dispositius durant les 24 hores, s’inclou la neteja viària de carrers i places amb major incidència en zones d’oci i esdeveniments més multitudinaris; l’escombratge, fregat i baldeig de paviments mitjançant aigualeig a alta pressió, tant de forma manual com amb dispositius i vehicles mecànics; així com la recollida de residus sòlids urbans. A més, durant els serveis de neteja també s’han realitzat tasques de desinfecció Covid-19 i productes neutralitzadors d’olors.

A banda de l’operatiu de neteja intensiva, el consistori també ha reforçat la dotació de contenidors amb 51 més i ha reorganitzat millors ubicacions de contenerització pròximes a colles, gaiates i ens vinculats, així com en la restauració i carpes per tal d’apropar i facilitar la tasca de reciclatge a tothom. En aquesta línia, cal afegir que Castelló compta a hores d’ara amb vora 7.000 contenidors de residus sòlids urbans, entre els de recollida selectiva (més de 3.100) i resto (prop als 3.800).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari