Castelló recull una mitjana de huit tones de residus a l'hora en Magdalena

El servei municipal de neteja recull més d’un milió de quilos de fem en el que va de festes

Castelló recull una mitjana de huit tones de residus a l'hora en Magdalena
29/03/2019 -

El servei municipal de neteja de Castelló ha recollit més d’un milió de quilos de residus en el que portem de festes de la Magdalena. Del dissabte al dimecres, s’han recollit 1.055.480 quilos de fem entre neteja viària, residus en contenidors, recollida selectiva i estris, la qual cosa suposa una mitjana de huit tones de residus retirats a l’hora.

Per tipus, en l’equador de les festes fundacionals, s’han recollit 74.080 quilos de residus en neteja viària, la que es recull directament als carrers i places de la ciutat, la qual cosa suposa sis tones més que l’any passat. Quant als residus sòlids urbans (recollida en contenidors), s’han retirat 897.560 quilos, nou tones més que en l’edició de 2018.

També ha augmentat la recollida selectiva. Així, en plàstic s’han retirat fins al moment 18.980 quilos, un total de 7.540 quilos més que l’edició passada. Quant al cartó, la xifra recollida durant aquests cinc primers dies de Magdalena ascendeix a 36.540 quilos, 15 tones més i de vidre s’han recollit 20.540 quilos, 390 quilos més. Finalment, el volum d’estris retirats ascendeix a 7.780 quilos.

Un equip de 112 operaris integra el dispositiu especial dissenyat per l’àrea de Serveis Públics, que dirigeix el regidor Rafa Simó, en col·laboració amb l’UTE FCC-Fobesa responsable del servei de neteja i recollida de residus. El regidor Rafa Simó ha destacat que el volum de residus retirat durant les festes de la Magdalena “mostra l’esforç que realitzen els operaris per garantir la millor resposta en matèria de neteja en unes festes tan populars i multitudinàries que es viuen a peu de carrer com a poques”.

El consistori ha reforçat el nombre de contenidors, amb 143 unitats addicionals, inclosos els de reciclatge. D’aquesta forma, s’han recollit un 73% més de cartó respecte al mateix període de la Magdalena passada, i un 65% més d’envasos lleugers. Un total de 390 quilos de vidre i 7.780 quilos d’estris complementen aquest servei de recollida en els primers quatre dies de festa.

Així mateix, el dispositiu compta amb 59 vehicles per a intensificar l’aigualeig i fregat en les zones de major concentració d’esdeveniments festius, com el Pregó o Cós Multicolor, i en zones com l’Ermitori per a la Romeria de les Canyes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari