Castelló redueix en un 22% el període mitjà de pagament a proveïdors des de l'alarma per covid-19

L’alcaldessa destaca que la ràpida reacció i adaptació de l’ajuntament a l’impacte de la covid-19 no ha perjudicat la bona gestió econòmica iniciada en 2015

Castelló redueix en un 22% el període mitjà de pagament a proveïdors des de l'alarma per covid-19
07/02/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha reduït en un 22% el Període Mitjà de Pagament (PMP) a proveïdors des de la declaració de l’estat d’alarma per coronavirus respecte al mateix període de l’any anterior. En concret, el PMP s’ha situat en 11,13 dies d’abril a desembre de 2020 enfront dels 14,26 dies del mateix període que l’any anterior. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recalcat que aquest descens, situant la dada molt per davall dels 30 dies del límit legal, és un “clar exemple que la gestió econòmica realitzada durant la pandèmia ha estat centrada a donar estabilitat al teixit empresarial local de Castelló”.

“Aquest govern municipal va activar els mecanismes necessaris perquè en un moment tan complicat per a les petites i mitjanes empreses, i persones autònomes de la ciutat, aquestes no veren agreujades els efectes econòmics negatius per la situació sanitària i reberen com més prompte millor una injecció de liquiditat”, ha indicat. Això ha possibilitat que el pagament s’haja situat de mitjana més de tres dies per davall de l’any anterior.

L’alcaldessa s’ha referit a la decisió d’atresorar liquiditat mitjançant dues pòlisses de crèdit per un total de 50 milions, una decisió que ha permés guanyar celeritat per a pagar a proveïdors i garantir la liquiditat suficient perquè l’Ajuntament fora motor econòmic i social per a impulsar mesures de reactivació i poder fer front a eventualitats provocades per l’actual situació sanitària.

A més, Marco ha destacat la “capacitat de reacció i d’adaptació” de l’ajuntament en un any marcat per la covid-19 en el qual, malgrat això, no s’ha vist perjudicada la senda de bona gestió econòmica iniciada en 2015. “Alguna cosa que ens permetrà afrontar aquest 2021 amb bons fonaments i amb major capacitat de reacció”, ha assenyalat.

Les primeres dades de la liquidació de l’exercici 2020 reflecteixen aquesta bona adaptació de l’ajuntament a les circumstàncies derivades de la pandèmia que ha comportat importants i constants adaptacions de l’administració local a la situació i normatives derivades de l’emergència sanitària.

Així, el grau d’execució de despeses del pressupost s’ha situat en un 82,79%, enfront del 85,34% de 2019 i el 82,98% de 2018. El regidor d’Hisenda, David Donate, ha explicat que “es tracta d’un percentatge similar i en la línia a anys anteriors, tenint en compte que en 2020 la pandèmia va fer que el pressupost s’aprovara el mes de juliol i l’impacte de la covid-19 en la gestió ordinària municipal”. “Malgrat que aquests hàndicaps hem sigut capaços de respondre amb celeritat i adaptar-nos amb èxit a una situació inèdita”, ha destacat. El grau d’execució d’ingressos s’ha situat en un 85,49%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari