Castelló redueix un 5,5% els ingressos per IBI Urbà des de 2014 després de les reduccions fiscals

L’alcaldessa destaca que aquest descens en la recaptació “és un exemple de l’aposta per una fiscalitat més justa i sensible”

Castelló redueix un 5,5% els ingressos per IBI Urbà des de 2014 després de les reduccions fiscals
23/01/2022 -

L’Ajuntament de Castelló ingressarà aquest any 57,4 milions en concepte d’IBI Urbà, una xifra que descendeix en 3,37 milions d’euros respecte a l’any 2014, l’últim any complet de govern popular. Es tracta d’un descens en la recaptació per aquest concepte del 5,5% en aquest període després de les consecutives rebaixes dels gravàmens de l’IBI i dels valors cadastrals. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, destaca que aquestes dades “són un exemple de l’aposta del govern municipal en favor d’una fiscalitat més justa i sensible amb la realitat econòmica de les famílies”.

Marco ha recordat que aquesta reducció en l’IBI Urbà arriba després de tres rebaixes dels valors cadastrals sol·licitats per l’Ajuntament de Castelló a la Gerència Territorial del Cadastre i que ha implicat un descens acumulat del 18% dels valors cadastrals dels immobles urbans des de 2017. La primera d’aquestes revisions es va sol·licitar en 2017, una vegada passats els cinc anys que exigeix la legislació des que es va realitzar l’última ponència de valors (en 2012) i la sol·licitud prèvia municipal.

Les revisions cadastrals suposen una modificació de la valoració de l’immoble, que és la base sobre la qual s’aplica el gravamen fixat per cada ajuntament per al pagament de l’IBI. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que també s’han realitzat reduccions. “En 2014 el gravamen era del 0,85 i ara és del 0,69”, ha indicat.

Unes reduccions que impliquen que aquest any 2022 s’ingressaran, tal com recullen els pressupostos municipals, un total de 57,4 milions d’euros enfront dels 60,7 milions recollits en el pressupost de l’any 2014. En total, per impostos directes, l’Ajuntament preveu ingressar aquest any 93,72 milions, la qual cosa suposa també un 2% menys que l’any anterior. “Encarem un nou exercici amb l’economia municipal sanejada que ens permet afrontar els reptes de la gestió municipal i continuar generant oportunitats i benestar per a la ciutadania”, ha recalcat l’alcaldessa.

El regidor d’Hisenda, David Donate, ha explicat que el govern municipal “està introduint criteris per a una fiscalitat més social, basada en la progressivitat i la proporcionalitat”. “Una vegada més, ens hem posat en la pell de les famílies, com fem des de 2015, però sobretot ara, amb la pandèmia, actuant de manera urgent i decidida per a minimitzar l’impacte econòmic de l’emergència sanitària sobre les famílies i el teixit empresarial local”, ha manifestat. Donate ha posat en valor l’esforç realitzat perquè la fiscalitat “siga un instrument que ajude a la reactivació econòmica i garantisca una eixida justa, social i solidària”.

Així, per exemple, les reduccions realitzades sobre l’IBI Urbà suposa que, per un habitatge amb valor cadastral de 100.000 euros s’haja passat de pagar 800 euros als 690 actuals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari