Castelló avança en la reducció de la bretxa digital després d'un any de pandèmia

El consistori també ha realitzat campanyes de prevenció contra l’assetjament escolar en l’àmbit digital i contra les addiccions digitals

Castelló avança en la reducció de la bretxa digital després d'un any de pandèmia
03/04/2021 -

La Regidoria d’Educació fa balanç de la inclusió digital en matèria educativa, un any després del confinament obligatori a causa de la pandèmia, una circumstància que va obligar a l’educació en línia. Amb la finalitat que cap xiquet ni cap xiqueta vera limita aquest dret fonamental, el consistori va facilitar vora 100 tauletes i altres tantes línies de dades a l’alumnat de la ciutat.

L’àrea que lidera Francesc Mezquita es va sumar així a la iniciativa de la Conselleria d’Educació per reduir la bretxa digital i facilitar a l’alumnat eines per a l’educació digital, a més de per a fomentar les competències digitals. En aquesta mateixa línia, i amb la finalitat de formar l’alumnat en una correcta utilització de les xarxes socials i els recursos digitals, la regidoria també ha col·laborat en campanyes de prevenció per fer front a l’assetjament escolar mitjançant les xarxes socials i de prevenció de les addiccions digitals.

“L’Ajuntament de Castelló aposta per la igualtat d’oportunitats” i, per això, “des de la Regidoria d’Educació hem adquirit els recursos necessaris per a reduir la bretxa digital” ha afirmat Francesc Mezquita. L’edil ha dit que “el consistori s’ha esforçat i s’esforçarà per garantir una educació inclusiva, un objectiu en què seguirem col·laborant amb la Conselleria d’Educació del govern valencià”. Així mateix, el titular d’Educació ha insistit en la necessitat “d’introduir els recursos digitals en l’educació, però també en la formació d’un ús ètic i responsable d’aquests recursos”.

Així, des de l’inici de la pandèmia, més de 200 famílies han rebut els recursos facilitats per la Regidoria d’Educació. En la distribució de línies de dades, el consistori ha col·laborat amb la firma Netllar Castelló (del grup Más Móvil). Els mateixos centres educatius van estar encarregats de fer arribar els materials i els recursos digitals a les famílies que així ho van requerir. Cal assenyalar que el material aportat per l’Ajuntament es va sumar als recursos adquirits per la Conselleria dins del Pla Mulan, amb el qual es va arribar als més de 700 dispositius electrònics i una quantitat similar de línies de dades per a reduir la bretxa digital a la ciutat de Castelló.

Els aparells digitals, doncs, van estar destinats a l’alumnat de segon cicle de primària i als de secundària, ja que les activitats que es realitzen durant aquestes etapes requereixen més recursos digitals. La Regidoria d’Educació va garantir l’operativitat durant tot el curs marcat per la situació de pandèmia.

Prevenció enfront de l’assetjament i la ludopatia

L’Ajuntament de Castelló, mitjançant la Regidoria d’Educació, ha impulsat i col·laborat en diverses campanyes de prevenció enfront de l’assetjament escolar en l’àmbit digital. En eixe sentit, el consistori va ampliar el programa contra l’assetjament, amb una mirada especial en l’entorn de les noves tecnologies i les xarxes socials. Per a tal efecte, el regidor d’Educació, Francesc Mezquita, es va reunir amb el Col·legi Oficial de Psicologia i va facilitar la distribució del llibre ‘Por ti y por todos tus compañeros’, de David Poves. A més, Educació també va col·laborar amb el repartiment del còmic ‘La taca negra’ per tal de prevenir la ludopatia i les addiccions digitals.

Cal recordar que la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló ha respost a les consultes arribades al departament mitjançant el correu dubteseducacio@castello.es durant tota la pandèmia. A banda, la ciutadania ha pogut fer consultes telefòniques mitjançant el 010.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari