Castelló redueix l'empremta de carboni amb la incorporació a la seua flota de 8 vehicles 100% elèctrics

L’alcaldessa entrega a les brigades municipals 4 turismes i 4 furgonetes cofinançades per l’Ajuntament i els fons FEDER que evitaran l’emissió de 14 tones de CO2 a l’any

Castelló redueix l'empremta de carboni amb la incorporació a la seua flota de 8 vehicles 100% elèctrics
05/03/2019 -

Les brigades municipals de l’Ajuntament de Castelló compten des d’aquesta setmana amb vuit nous vehicles sostenibles amb els quals la ciutat avança en el seu objectiu de transitar cap a una economia baixa en carboni. Es tracta de quatre turismes i quatre furgonetes 100% elèctriques cofinançades al 50% pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) i el Consistori de la capital de la Plana. Suposaran un estalvi anual aproximat de 14 tones de CO2.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat durant el lliurament dels vuit vehicles el compromís de Castelló amb “la sostenibilitat, la innovació, la inclusió i un model urbà intel·ligent”. Valors que, ha dit la primera edil, recullen els diferents projectes de l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible i Integrat (EDUSI)-Transforma Castelló, que s’activa amb la major injecció de fons europeus de la història de la ciutat: 20,2 milions d’euros.

Al lliurament d’aquests vuit nous vehicles s’uniran en breu dues berlines híbrides, dos camions i un furgó GNC (gas natural comprimit), tres ciclomotors i tres bicicletes elèctriques. Un total de 19 vehicles de baixes emissions que renovaran la flota municipal i que evitaran a l’any l’emissió d’al voltant de 25 tones equivalents de CO2.

La renovació de la flota municipal forma part d’un projecte integrat d’eficiència energètica municipal que engloba accions en l’enllumenat, edificis municipals i equipaments municipals, així com la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics públics, amb doble presa, distribuïts entre les àrees estratègiques de la ciutat. Tot això per a reduir el volum d’emissions contaminants i gasos d’efecte d’hivernacle, millorar la ràtio energètica i econòmica i promoure la sensibilització social en l’ús d’aquest tipus de solucions de mobilitat.

Amb un pressupost de 2,4 milions d’euros cofinançat per Castelló i Europa, l’operació és una de les deu que configuren EDUSI-Transforma Castelló, que injectarà fins a 2022 un total de 20,2 milions d’euros a la ciutat. Una inversió amb la qual Castelló “mira a Europa” i avança cap a un model de ciutat sostenible, innovadora, inclusiva i intel·ligent, ha conclòs Marco.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari