Castelló reforça les ajudes per als projectes de persones amb trastorns de l'espectre autista

Castelló reforça les ajudes per als projectes de persones amb trastorns de l'espectre autista
27/07/2022 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, la regidora de Benestar Social, Patricia Puerta, i el regidor d’Urbanisme, José Luis López, han visitat hui les instal·lacions de l’Associació de Pares de Persones amb Autisme de Castelló (Apnac), en les quals es desenvolupen tant serveis de respir familiar com de residència i centre de dia.

Marco ha posat en valor “el treball de l’associació per a fomentar l’autonomia i la inclusió de les persones amb trastorns de l’espectre autista” i ha destacat la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló amb el col·lectiu, que s’ha reforçat en els últims anys.

Des de 2016, l’ajuda anual de l’Ajuntament a l’Associació de Pares de Persones amb Autisme de Castelló (Apnac) per al projecte Respir familiar, oci i temps lliure s’ha multiplicat per quatre, des dels 20.300 euros de 2016 als 81.370 dels últims tres anys. En total, des de 2016 a 2022, les subvencions per a aquest projecte ascendeixen a 370.400 euros. En 2019, a més, es van concedir altres 1.400 euros per a finançar el projecte Relaxació: oci dels cinc sentits, en el marc de la convocatòria a entitats prestadores de serveis socials. El conveni d’aquest 2022 és per al projecte Respir Familiar, Oci i Temps Lliure amb Persones Autistes i per al manteniment de la residència i el centre de dia, pel qual el consistori abona una subvenció de 81.370 euros.

Aquest projecte que es finança amb ajuda municipal contribueix a proporcionar a la persona amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) un temps d’oci i temps lliure; i als seus familiars els facilita la conciliació. Es promou així el benestar de la família i de la persona amb TEA, millorant la seua qualitat de vida a través de dos programes: Respir Familiar i Residència i Centre de Dia.

“Accions com les que es duen a terme amb l’Apnac demostren la clara aposta d’aquest equip de govern per reforçar les polítiques socials i treballar pel benestar de les persones”, ha apuntat la regidora de Benestar Social. A més, segons ha apuntat l’edil d’Urbanisme, “des que està operativa la residència i el centre de dia, l’Ajuntament contribueix també al manteniment a través del conveni de col·laboració”.

Apnac es va fundar en 1981 amb la finalitat de promoure el bé comú de les persones amb autisme i trastorns generalitzats del desenvolupament, atenint les seues especials necessitats educatives, sanitàries, laborals i assistencials; de representar-los i defensar la seua intimitat, drets i interessos; i de col·laborar activament amb altres entitats promovent i realitzant activitats d’informació, d’assessorament i de formació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari