Castelló reforça la internacionalitat del Festival MUT! amb 27 espectacles al carrer en tres dies

Castelló reforça la internacionalitat del Festival MUT! amb 27 espectacles al carrer en tres dies
14/09/2022 -

El MUT! Festival d’Arts Escèniques Sense Text de Castelló torna els dies 23, 24 i 25 de setembre als carrers i places de la ciutat en una setena edició que apuntala la seua internacionalitat amb 27 representacions a l’aire lliure, gratuïtes i per a tota classe de públic de la mà de 13 companyies espanyoles, franceses, italianes, britàniques i holandeses. La cita es consolida com una de les apostes més potents de l’agenda de la Regidoria de Cultura, amb l’estrena a Espanya de molts dels seus espectacles.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha destacat que “el MUT! ha anat creixent en les seues set edicions, convertint-se en un dels principals festivals d’arts escèniques d’Espanya, amb una programació única i internacional que porta a Castelló propostes de primer nivell que només es poden veure ací”. La regidora ha assenyalat que “és un festival que ens apropa un teatre més social, que convida a la reflexió i no deixa indiferent a ningú mentre ens fa gaudir”.

El director artístic del MUT!, Sergi Heredia, ha explicat que “aquest MUT! tindrà més representacions escèniques que mai, i amb la novetat de presentar dos xicotets teatres a l’aire lliure, al Passadís de les Arts i a Hort dels Corders, amb vàries sessions per a un públic reduït de 120 persones amb Theatre Jaleo i Pau Palaus; a més de comptar amb el premi Nacional de Circ de la companyia de Manolo Alcántara, i amb espectacles que mai s’havien vist abans a Espanya”.

Sis escenaris acolliran les 27 representacions, que començaran divendres amb la instal·lació visual de l’holandés Gijs van Bon primer al carrer Cavallers, per passar a Santa Clara i Campoamor; i les accions teatrals itinerants de Pere Hosta pels carrers del centre, amb inici a la plaça Major, per deixar pas, ja a Hort dels Corders a l’Edèn’ ple de titelles i màscares de Theatre Jaleo. Ja a la nit, aterrarà a la mateixa plaça Hort dels Corders el primer espectacle de gran format, ‘Le Nid’, de la companyia Adhok, inaugurant oficialment el festival.

Dissabte s’obriran els escenaris del Passadís de les Arts, amb el circ de Pau Palaus al microteatre a l’aire lliure, i el mim gestual d’Emiliano Alessi sobre les taules. Ja de vesprada, arriba al festival el guardonat teatre minimalista de la Companyia Manolo Alcántara, seguit de la dansa contemporània amb acrobàcies de Le G. Bistaki. L’estrena a Castelló de ‘D-Construction’, de Cie Dyptik, abaixarà el teló a la nit a Hort dels Corders, amb un repertori de dansa urbana de gran format al poderós ritme del hip-hop que pondera la individualitat i el grup, el compromís i la desobediència.

Diumenge, les xanques i màscares d’Une de Plus obriran el matí al Passadís de les Arts, deixant pas al teatre acrobàtic de la companyia Mimbre. I ja a la vesprada, el gran Leandre posarà el toc de clown per a adults a Hort dels Corders, abans de l’espectacle de tancament de Bilbobasso. Serà l’estrena a Espanya de ‘A fuego lento’, una explosiva i intensa sessió de tango i foc d’alt voltatge per a abaixar el teló del MUT! 2022.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari