Castelló reforça les polítiques d'envelliment actiu amb més de 266.000 euros per a activitats de gent gran

Castelló reforça les polítiques d'envelliment actiu amb més de 266.000 euros per a activitats de gent gran
07/01/2022 -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat, en Junta de Govern Local, l’expedient de contractació per als serveis de gestió i execució de les activitats esportives i socioculturals per a les persones majors de la ciutat amb un pressupost màxim del contracte de 266.449 euros durant els dos anys de duració, 133.224 euros per curs. La contractació s’ha dividit en dos lots: un per a les activitats esportives i un altre per a les activitats socioculturals.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que aquestes activitats contribueixen a la millora del benestar de les persones majors. “Les polítiques per al foment d’un envelliment actiu i saludable, que milloren la qualitat de vida de les persones majors i faciliten la seua participació social, estan entre les prioritats del govern municipal”, ha manifestat Marco, qui ha apuntat que el pressupost municipal per a enguany recull partides per a reforçar les polítiques de Gent Gran i continuar desenvolupant el projecte de ‘Ciutat Amigable amb les persones majors’. Així, per exemple, ha recordat que enguany es destinaran 60.000 euros per a la línia de subvencions a les associacions de gent gran i es reprendran serveis com el d’atenció psicològica a les persones majors, amb una partida de 12.000 euros.

La regidora de Gent Gran, Isabel Granero, ha explicat que l’objectiu de la contractació dels tallers és comptar amb una oferta d’activitats per a les persones majors de 55 anys de Castelló a desenvolupar en diferents centres i associacions de gent gran. “Es tracta d’activitats per a fomentar el benestar personal i grupal a través de tallers i activitats d’oci educatiu i cultural, així com esportives, que milloren la qualitat de vida de les persones majors”, ha indicat. A més, aquests serveis consoliden les associacions de persones jubilades i pensionistes de la ciutat com a espais de participació per al temps lliure d’aquest col·lectiu. “Amb aquestes activitats volem motivar a les persones majors perquè continuen actives, participatives, crítiques, creatives i integrades socialment”, ha apuntat Granero.

El pressupost màxim del contracte per als dos anys de duració del mateix és de 266.449,70, IVA inclòs, dels quals 170.052,56 euros corresponen al lot 1 (activitats esportives) i 96.397,14 euros al lot 2 (activitats socioculturals), un pressupost màxim per curs lectiu de 133.224,84 euros.

Les activitats esportives inclouen els tallers de gimnàstica de manteniment adaptada a gent gran, ioga i balls de saló. Entre els objectius a aconseguir estan els de millorar l’estat funcional i la condició física de les persones majors a través d’exercicis diversos, recuperant la confiança i el domini del cos i la ment; fomentar la seua autonomia física i estils de vida saludables; i potenciar les relacions socials, entre altres.

El lot de les activitats socioculturals inclou els tallers d’encaix de bolillos, ‘Exercita la teua ment’, decoració artística, manualitats, xarxes socials per a persones majors: ús de telèfons intel·ligents i tauletes, i dibuix i pintura. Els objectius d’aquestes activitats són afavorir l’aprenentatge i desenvolupament d’habilitats, evitar la deterioració de les habilitats cognitives amb caràcter preventiu, potenciar la creativitat i la lliure expressió, així com afavorir l’accés a les noves tecnologies a les persones majors, entre altres.

Les activitats de tots dos lots es prestaran en els espais habilitats a aquest efecte en la seu de les associacions de persones jubilades i pensionistes de la ciutat que s’estableixen en el plec de prescripcions tècniques del contracte o en immobles municipals habilitats a aquest efecte en el cas que no existisca un espai adequat en elles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari