Castelló reforça el seu posicionament turístic en Fitur com a destí per a tot l'any

Castelló reforça el seu posicionament turístic en Fitur com a destí per a tot l'any
17/01/2023 -

L’Ajuntament de Castelló presentarà aquesta setmana en la Fira Internacional de Turisme (Fitur), la pròxima edició d’Escala a Castelló i de les festes de la Magdalena, el Arrocito de Castelló, els jardins efímers i el Campionat de Salvament i Socorrisme com a principals reclams turístics.

“Experiències, patrimoni, naturalesa, benestar, gastronomia, festes i esports són la carta de presentació de Castelló en la cita que es desenvolupa a Madrid del 18 al 22 de gener, i que reforça la ciutat com a destinació turística per a tot l’any”, ha destacat l’alcaldessa, Amparo Marco, en la presentació de l’oferta turística de Castelló en Fitur. “Fitur és un aparador internacional de turisme i ahí estarà Castelló per a reforçar el seu posicionament en el mapa turístic, amb una àmplia i variada oferta, en la qual repeteix Escala a Castelló, la Magdalena i el Arrocito i que incorpora per primera vegada els jardins efímers i el Campionat de Salvament i Socorrisme”, ha detallat.

“Presentarem en Fitur la VI edició d’Escala a Castelló, que tornarà a portar fins a Castelló a embarcacions d’època. Es consolida així un esdeveniment que ha convertit a la ciutat en referent dels festivals mariners i és any rere any un revulsiu social i econòmic que dinamitza l’oferta turística de Castelló durant la Setmana Santa”, ha ressaltat Marco. En aquest sentit, ha apuntat que “en les seues cinc edicions, dues d’elles condicionades per la covid- 19, acumula 273.000 visitants”.

És una iniciativa que està alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), en incorporar l’objectiu 14 de conservació i utilització sostenible dels oceans, les mars i els recursos marins. A més, en dues edicions, Escala ha sigut patrocinada per la Unesco, reforçant així la projecció internacional i confirmant el caràcter educatiu i el compromís amb la recuperació de les tradicions marineres.

Les festes fundacionals de la ciutat, declarades d’interés turístic internacional, també ocuparan un espai en l’oferta turística de Fitur. La Magdalena se celebrarà aquest any de l’11 al 19 de març. Castelló tornarà a mostrar en Fitur una gaiata (la gaiata infantil de la ciutat 2023, la 6, que va guanyar el primer premi de la Magdalena 2022). També es mostrarà el cartell anunciador de la Magdalena 2023, que és un disseny de Vicent Ramon, amb el lema La festa de la llum, i es repartiran polseres de les festes.

D’altra banda, Castelló presentarà per primera vegada en Fitur els jardins efímers. “Uns espais sostenibles que ja s’han consolidat en la programació nadalenca i que durant aquest període contribueixen a dinamitzar tots els districtes de la ciutat”, ha apuntat Marco. L’última edició ha comptat amb set jardins que van ocupar una superfície de més de 1.600 metres quadrats, la qual cosa suposa un 30% més que en el Nadal anterior.

Una altra novetat està en l’oferta esportiva, amb la presentació de l’XI Obert Internacional-VI Copa d’Europa-XXXVII Campionat d’Espanya Juvenil, Júnior i Absolut de Salvament i Socorrisme que acollirà Castelló del 5 al 7 de maig. Castelló es convertirà en seu mundial del salvament i socorrisme en reunir una de les competicions més importants en la disciplina. A més, acollirà dues reunions federatives internacionals; el Comité Executiu de la Federació Europea de Salvament (ISLE) i l’Assemblea General de la Federació Llatinoamericana de Salvament i Socorrisme (FLASS).

Durant la fira també es farà un showcooking de gastronomia local, en concret del Arrocito. Una recepta ideada per a potenciar a la capital de La Plana com a referent del turisme gastronòmic. Amb aquesta proposta s’impulsa la promoció dels productes de proximitat i reforcem Castelló com a destí gastronòmic en l’àmbit nacional i internacional.

Balanç turístic

La regidora de Turisme, Pilar Escuder, per part seua, ha explicat que el tema de l’oferta turística per a Fitur gira entorn de mostrar “el costat fascinant de Castelló des d’una perspectiva transversal”. I ha detallat les dades de balanç turístic dels últims anys. En aquest sentit, Escuder ha assegurat que “durant el 2022, les oficines de turisme de Castelló han rebut a 65.215 persones i han realitzat 52.074 atencions”. “Són el doble de persones i més del doble d’atencions que en 2021 i les millors xifres dels últims anys, superant fins i tot les dades d’abans de la pandèmia”, ha apuntat. Així, en 2019 van ser 47.329 persones i 34.532 atencions; en 2020, 15.677 persones i 10.654 atencions; en 2021, 33.020 persones i 21.713 atencions; i en 2022, 65.215 persones i 52.074 atencions.

Quant a la procedència del turista en 2022, el 86% és públic nacional i el 14% internacional. La major part de demandes d’informació turística han sigut sol·licitades per públic local, seguit de turistes de la resta de la Comunitat Valenciana, de Madrid, Catalunya, Castella Lleó, País Basc, Andalusia i Aragó. En l’àmbit internacional, el públic estranger que més sol·licita informació turística de Castelló procedeix de França, el Regne Unit, Alemanya i Holanda. I és el tipus d’informació que demanen, destaca la relacionada amb esdeveniments, agenda, festes, activitats culturals i plans d’oci.

A més, Castelló arriba a aquesta edició de Fitur com a Municipi Turístic de Rellevància. Un reconeixement que demostra la labor realitzada per a continuar posicionant a Castelló com a destinació turística a nivell nacional i internacional; i avala el treball per a potenciar els recursos i consolidar els serveis turístics, encaminats a consolidar la ciutat com un destí sostenible, inclusiu, natural i intel·ligent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari