Castelló reforça la proximitat de la Policia Local i acosta la seguretat ciutadana a les juntes de districte

Castelló reforça la proximitat de la Policia Local i acosta la seguretat ciutadana a les juntes de districte
11/01/2022 -

L’àrea de Seguretat Pública i Emergències de l’Ajuntament de Castelló ha iniciat una ronda de reunions per a abordar i analitzar la seguretat ciutadana en els diferents districtes de la ciutat ampliant d’aquesta manera la proximitat de la Policia Local amb la ciutadania i establint nous canals de comunicació amb els quals desenvolupar plans d’acció ‘a mida’, conéixer les inquietuds veïnals i millorar la resposta del cos local. El fòrum en el qual s’estan desenvolupant aquestes trobades de ‘microproximitat policial’ són les juntes de districte. Fins hui, ja s’han celebrat dues d’aquestes trobades: el passat 30 de novembre en el districte Aquest i ahir dilluns al Grau.

El regidor de l’àrea, David Donate, ha explicat que “es tracta d’una ronda de trobades per a abordar els temes de seguretat ciutadana, seguretat viària o qualsevol altre tema d’interés veïnal les competències del qual estiguen assignades a la Policia Local”. “D’aquesta manera ampliem les vies de comunicació de la ciutadania amb el cos local per a avaluar de manera conjunta les inquietuds dels i les veïnes dels diferents districtes de la ciutat i analitzar la situació de manera participativa, la qual cosa ens permetrà impulsar plans d’acció basats en els suggeriments i propostes veïnals”, ha indicat. Donate ha recalcat que, amb aquestes trobades, s’augmenta el grau de proximitat de la Policia Local de Castelló amb la ciutadania.

Junt amb les dues reunions celebrades ja en el marc de les juntes de districte Aquest i Grau ja s’han previst noves trobades que tindran lloc en el districte Nord i en el districte Sud, els pròxims dies 27 i 31 de gener, respectivament. Les reunions compten amb l’assistència de l’actual cap de la Policia Local, Jorge Cabedo.

En aquest sentit, Donate ha recordat a més que, tal com recullen els balanços de criminalitat publicats pel Ministeri de l’Interior (i que reuneixen dades de totes les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, autonòmiques i locals), el nombre d’infraccions penals se situen en nivells similars als anys previs a la pandèmia, ja que 2020 va ser un any anòmal en registrar un descens generalitzat a causa de les mesures de prevenció enfront de la covid-19, especialment pel confinament i la limitació de la mobilitat. Així, la comparativa entre el moment actual i l’últim any prepandèmia constata l’absència de repunts significatius. De gener a setembre s’han registrat a la ciutat 4.049 infraccions penals enfront de les 3.977 del mateix període en 2019, la qual cosa implica un lleuger augment de l’1,8%. Un nivell que es manté estable des de 2016.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari