Castelló rehabilitarà la Cambra Agrària per a convertir-la en l'epicentre de les polítiques d'agricultura i transició ecològica

Castelló rehabilitarà la Cambra Agrària per a convertir-la en l'epicentre de les polítiques d'agricultura i transició ecològica
22/05/2021 -

L’Ajuntament de Castelló iniciarà aquest any la rehabilitació de la Cambra Agrària per recuperar els Serveis Municipals Agraris que han de servir per a assessorar i acompanyar al sector agroalimentari en un context d’inversió pública i recuperació econòmica que els pot ser procliu. Mitjançant el programa Reconstruïm els pobles de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, l’Ajuntament invertirà 200.000 euros a substituir la fusteria exterior que ajudarà a millorar l’eficiència energètica de les dependències municipals.

“El nostre objectiu és recuperar l’atenció al públic per atendre les peticions veïnals en serveis agraris, mediambientals, d’aigua i energètics en la Cambra Agrària, un espai que durant pràcticament quinze anys s’ha tingut oblidat tot i ser un edifici municipal d’alt valor patrimonial. A més, en aquests pròxims mesos l’economia verda pot jugar un paper clau en la reactivació econòmica i pensem que crear un espai de gestió de la transició ecològica per a la ciutat pot ser una oportunitat per impulsar l’horitzó verd de la ciutat”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La proposta d’intervenció rehabilitarà la fusteria exterior de la Cambra mantenint la façana i respectant les característiques arquitectòniques, constructives i històriques de l’edifici. L’edifici està situat en l’avinguda de Lledó, va ser construït en 1933 i compta amb una superfície construïda de 2.336, 7 metres quadrats.

Les primeres actuacions que es preveu finalitzar aquest any han de suposar el reemplaçament de la fusteria exterior i patis interiors, portes, vendes i balconeres, amb un pressupost de 200.000 euros, així com corregir les barreres arquitectòniques que fan de l’espai un lloc inaccessible amb la instal·lació d’un ascensor i les actuacions per assolir la cota zero.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari