Castelló, seu de les reivindicacions pel Corredor Mediterrani

El Port de Castelló serà el punt de trobada per a l’esdeveniment sobre la necessitat del Corredor del Mediterrani, organitzat per l’Ajuntament i l’Autoritat Portuària de Castelló

Castelló, seu de les reivindicacions pel Corredor Mediterrani
22/05/2019 -

El pròxim 3 de juliol de 2019 ha sigut la data triada per a la celebració de la cimera reivindicativa sobre la necessitat del Corredor del Mediterrani. Castelló serà seu d’aquesta jornada, que se celebrarà en el Port de Castelló a petició de Francisco Toledo, president de PortCastelló. L’organització d’aquest esdeveniment ha sigut gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló i l’Autoritat Portuària, que han tingut l’impuls del lobby europeu FERRMED.

FERRMED és una associació multisectorial empresarial, que actua com a grup de pressió amb la finalitat de connectar totes les zones de major activitat econòmica i logística d’Europa. Per part seua, Francisco Toledo va insistir en la importància que la jornada se celebrara en un enclavament tan important com el Port de Castelló, “els ports els clave per al tràfic de mercaderies per ferrocarril”. Espanya es troba en la cua de transports per ferrocarril de mercaderies, amb solo un 5% del transport terrestre, més de 10 punts per davall de la mitjana europea.

El corredor necessari per a continuar avançant

Durant el cim en el Port de Castelló es parlarà de la necessitat que la infraestructura del corredor mediterrani es culmine com més prompte millor, per a poder continuar avançant i creixent.

La gran diferència entre el transport de ferrocarrils a Espanya amb la mitjana de la Unió Europea, ha explicat Toledo, costa a les empreses que treballen a Espanya més diners en logística i energia, major factura del petroli i, a més majors costos ambientals. La creació per fi del corredor seria la millor aposta per a millorar aquesta situació.

Per part seua, l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha expressat que la construcció del corredor dins de la zona logística que es planteja en el nou Pla General de la ciutat. La futura infraestructura, al costat de la resta de les plantejades en el Pla “serviran per a impulsar l’activitat portuària i generar riquesa”, ha afegit. Marco afirma que el corredor aconseguirà que les empreses de Castelló de la Plana siguen més competitives.

Tant l’Autoritat Portuària de Castelló com l’Ajuntament s’han unit per a intentar que això ocórrega al més prompte possible.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari