Castelló fa una crida a la corresponsabilitat real i reivindica que 'ajudar no és compartir' aquest 8-M

Castelló fa una crida a la corresponsabilitat real i reivindica que 'ajudar no és compartir' aquest 8-M
01/03/2021 -

L’Ajuntament de Castelló fa una crida a la corresponsabilitat amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. D’aquesta manera, la campanya institucional se centra en la sensibilització ciutadana respecte a les tasques domèstiques i de les cures. El missatge ‘Ajudar no és compartir. Corresponsabilitat’ recorrerà tota la ciutat gràcies a la inserció en la xarxa d’autobusos urbans i vol provocar una reflexió en la població entorn a la necessitat de compartir obligacions a la llar.

“És necessari que totes i tots siguem conscients de la necessitat de compartir responsabilitats per a poder viure amb igualtat real”, ha assegurat l’edil de Feminismes i LGTBI, Verònica Ruiz. La regidora ha explicat que l’objectiu de la campanya és que la població entenga que “quan utilitzem el verb ‘ajudar’ vol dir que fem una tasca voluntàriament, que aquesta tasca és obligació d’una altra persona i que tirem una mà per solidaritat. Les cures i les feines domèstiques no es poden entendre sota aquesta perspectiva i la responsabilitat de fer-les ha de ser compartida amb totes les persones implicades”.

D’altra banda, es durà a terme una acció mitjançant les xarxes socials sota el títol ‘Les associacions de dones, espais de cura mútua’, amb la qual l’Ajuntament de Castelló posa en valor la tasca de les entitats feministes de la ciutat per ser llocs “d’empoderament, de cura i de seguretat”. Hi han participat l’Associació 8 de Març, Aula Debate, Adona’t, Amuinca, En Clau de dona, Reinventhadas, Liceu de Dones, Treballadores de la Llar, Asociación de las Amas de Casa, Madres en Acción, Networking i l’Associació de dones Empresàries.

La regidora de Feminismes també ha posat en valor aquestes iniciatives amb què l’Ajuntament de Castelló manté la presència institucional durant la celebració del Dia Internacional de les Dones i ha reconegut el treball que han fet les professionals del Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) en l’impuls de la campanya i la programació dels actes durant tot el mes. Malauradament, les altres activitats previstes en espais públics queden pendents de la reprogramació degut a les mesures preses en el Centre de Coordinació Operatiu Municipal (CECOPAL) per la situació sanitària i fins al 14 de març.

Actes ajornats, pendents de reprogramació

L’acte institucional pel Dia Internacional de la Dona estava previst per al dia 5 de març al Teatre del Raval, queda ajornat fins que les mesures sanitàries aplicables permeten la seua celebració. En l’acte estava previst atorgar el Premi Olímpia 2021 a Rosalía Torrent i el lliurament dels premis de la XXVIII edició del Concurs Relats de Dones, dos reconeixements per als quals es buscarà una nova data.

Pel que fa al teatre programat per commemorar el la data, es posposa l’actuació de la companyia 3000 Ducados amb una versió del clàssic de Federico Garcia Lorca Lorca ‘Mariana Pineda’.

Actes condicionats a les mesures aplicables en relació a la pandèmia

Als actes posteriors al 14 de març es manté la programació a l’espera de la decisió de CECOPAL. L’exposició ‘Construïm una ciutat lliure de violència masclista’, en la qual han participat més de 30 entitats de Castelló en col·laboració amb la Regidoria de Feminismes i LGTBI, està previst que s’inaugure el 17 de març al Menador. També està programada la mostra ‘Calladita no estás más guapa’ de Julia Galán a la façana del Mercat, la qual s’obrirà el dia 18 de març si la situació és favorable.

En el pla musical, el dia 15 de març s’iniciarà el cicle ‘Los Lunes Concierto’ amb ‘Músicas Sin Sombrero’, si les mesures sanitàries ho permeten. Pel que fa al teatre, el 25 de març a les 19.00h, al Teatre del Raval, està prevista l’actuació del grup musical ‘Annacrusa’. Finalment la projecció del film ‘Mujeres del Siglo XX’ (dins del Cicle Dona i Cinema ) està programada per al 31 de març al Teatre del Raval.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari