Castelló reivindica la seua història amb un programa que celebrarà el 768é aniversari de la ciutat

L’alcaldessa ressalta actes com l’homenatge pel 40 aniversari de la constitució dels primers ajuntaments o l’espai gastronòmic del Japó

Castelló reivindica la seua història amb un programa que celebrarà el 768é aniversari de la ciutat
04/09/2019 -

Castelló celebrarà del 6 al 8 de setembre el 768 aniversari de la ciutat, per al qual, per quart any consecutiu, s’ha preparat un ampli i variat programa d’activitats. L’alcaldessa, Amparo Marco, ha detallat la programació, que pretén «atorgar la importància que mereix una data tan assenyalada per a la ciutat, com és el dia en què es va signar l’autorització perquè els habitants de Castelló pogueren traslladar-se a la Plana», ha destacat. Són jornades «que ens serveixen als castellonencs per a reivindicar el nostre amor per aquesta terra i el nostre orgull de genealogia», ha reconegut Marco.

Entre els actes previstos, ha ressaltat l’institucional del dissabte 7 de setembre, en el qual es retrà homenatge a tots els alcaldes i corporacions municipals que han passat pel consistori de Castelló, coincidint amb el 40 aniversari de la constitució dels primers ajuntaments democràtics després de la dictadura. «Serà un reconeixement al treball dels qui al llarg de 40 anys han estat al servei dels veïns», ha explicat. En les tres edicions anteriors de la celebració oficial de l’aniversari, en aquest mateix context, el consistori va tancar l’agermanament amb Lleida (2016) i va lliurar la Medalla d’Or de la Ciutat a l’institut Francesc Ribalta (en 2017) i a la Universitat Jaume I (en 2018).

A més, de les activitats programades, la primera edila va posar l’accent en l’espai Descobreix Japó a través del te, que estarà situat a la plaça Santa Clara i amb el qual Castelló i Ube continuaran unint llaços, després del recent agermanament. Acompanyada en la presentació del 768 aniversari pel xef castellonenc amb una estrela Michelin Miguel Barrera ha sigut aquest el que ha explicat que hi haurà diverses propostes «per a promocionar el te en la gastronomia mediterrània i les seues propietats a la nostra ciutat».

La regidora de Festes, Pilar Escuder, que també ha estat en la presentació al costat del president del Patronat de Festes, Vicente Montolío, ha destacat actes com el concert d’Alejo Stivel (vocalista de Tequila), la mascletà commemorativa en la plaça Cardona Vives, la lectura pública del Llibre dels fets a la plaça Major i la desfilada dels Cavallers de la Conquesta pel centre de la ciutat. També les justes medievals en honor a Na Violant en la plaça de bous i la presentació de Na Violant d’Hongria 2020, un conjunt de microescenes històriques per a conéixer la història de Castelló i la visita guiada pel Castelló Medieval, a més de la jornada aèria en l’aeròdrom, amb exhibicions de salt, simuladors de vol, baptisme aeri i vols de drons. “Hem preparat un programa extens i variat perquè els castellonencs gaudisquen al màxim de l’aniversari”, ha dit Escuder.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari