Castelló remet al Govern l'informe de danys del temporal Gloria per a optar a les ajudes

L’Ajuntament valora en 665.000 euros les actuacions de recuperació del litoral i infraestructures hidràuliques

Castelló remet al Govern l'informe de danys del temporal Gloria per a optar a les ajudes
27/01/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha valorat en 665.000 euros els danys generats pel temporal Glòria en el litoral de la ciutat. En aquest sentit, ha remés un escrit a la Subdelegació de Govern de Castelló davant la convocatòria d’ajudes estatals d’emergència que preveu habilitar el Consell de Ministres

“El pas del temporal Glòria per Castelló, sobretot el temporal marítim, ha afectat les nostres platges, passejos marítims i part de les infraestructures hidràuliques. Des del primer moment, els tècnics d’aquest Ajuntament es van posar a treballar amb l’objectiu de tindre com més prompte millor una valoració de danys i optar així a les ajudes anunciades pel Govern. Des del Consistori farem tot el possible perquè les nostres platges tornen a recuperar la normalitat al més prompte possible”, explica la alcaldesa, Amparo Marco.

«Els episodis catastròfics seran cada volta més freqüents a conseqüència del canvi climàtic i necessitem concentrar tots els esforços de totes les institucions en mitigar-lo i, alhora, adaptar-nos a una nova realitat climàtica», afig el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La principal partida de danys ascendeix als 210.000 euros i es refereix a actuacions d’adequació de platges i sistemes dunars. A més, s’estima en 175.000 les labors de recollida i eliminació d’algues; 75.000 en la reparació de mobiliari, jocs, dutxes i passarel·les de la paia; i 40.000 en recuperació de vegetació en el litoral.

També hi ha previst una despesa de 150.000 euros en la reparació d’infraestructures hidráuliques com els caragols de la séquia la Plana (50.000), comportes de la séquia Entrilles (50.000), la séquia L’Obra (25.000), la séquia Motor (20.000); més 20.000 euros en la neteja de col·lectors de sanejament de la zona marítima.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari