Castelló inicia el procés per a renovar el contracte de neteja de la xarxa de clavegueram

Castelló inicia el procés per a renovar el contracte de neteja de la xarxa de clavegueram
05/03/2022 -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat l’expedient per a renovar la contractació del servei de neteja i manteniment de la xarxa de clavegueram del terme municipal, amb un pressupost d’1,3 milions d’euros en quatre anys. La iniciativa, promoguda per la Regidoria de Transició Ecològica, inclourà un pla de manteniment preventiu per a reforçar la bona conservació de les conduccions.

“Aquest servei abasta una xarxa de clavegueram que compta amb una longitud de 495.000 metres lineals. Les condicions del contracte incideixen en la prevenció en els treballs de manteniment, per a reduir les possibles afeccions a la xarxa. Aquesta actuació és important per a continuar avançant en una gestió més sostenible i evitar possibles contaminacions dels recursos hídrics”, ha afirmat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

L’última Junta de Govern Local va aprovar l’expedient de contractació per procediment obert. La xarxa de clavegueram també inclou els col·lectors, pous de registre, basses, arquetes, escomeses i sobreeixidors que la componguen. Segons el plec de condicions, els treballs inclouen la revisió del funcionament de la xarxa, neteja, inspecció de conduccions, actuacions davant situacions d’emergència, i accions preventives davant episodis pluvials.

Les actuacions tindran l’objecte d’evitar l’entrada de matèries sòlides en la xarxa de clavegueram. Tindran un caràcter preventiu i rotatori, per això el licitador haurà de presentar un pla de manteniment preventiu per a la duració del contracte.

La Regidoria ja va aprovar recentment un nou contracte programa per a accelerar l’estratègia d’inversions que caminen en una gestió més sostenible i ecològica del servei de proveïment de l’aigua, que contempla el desenvolupament d’un pla director d’inversions en la xarxa de clavegueram.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari