Castelló renovarà l'enllumenat públic per a reduir el consum energètic i el cost anual

Castelló renovarà l'enllumenat públic per a reduir el consum energètic i el cost anual
22/11/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha adjudicat els sis lots del contracte de subministrament i instal·lació de lluminàries led per a l’eficiència energètica en l’enllumenat públic de la ciutat, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020. “Un projecte pel qual es renovarà més del 90% de l’enllumenat públic de la ciutat i que ens permetrà aconseguir un estalvi energètic del 50% com a mínim sobre el consum d’energia elèctrica actual i, a més, la factura de l’enllumenat exterior que paga l’Ajuntament, que ascendeix a un import anual de 2,2 milions d’euros, passarà a reduir-se a la meitat”, segons ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco.

El contracte, distribuït en sis lots, s’ha adjudicat a diverses empreses per un import total de poc més de 10 milions d’euros, reduint el pressupost base de licitació, que era d’uns 14 milions d’euros. La intervenció abasta gran part de la instal·lació de l’enllumenat públic de Castelló. Concretament afecta a 23.931 lluminàries i 384 centres de comandament, que seran substituïdes per llums amb major eficiència resoltes amb tecnologia LED.

Els sis lots es corresponen amb la divisió geogràfica dels districtes de Castelló. En el Centre se subministraran i instal·laran 2.523 lluminàries led, amb un pressupost d’1.335.313 milions d’euros; i d’aquest lot és l’adjudicatària l’UTE Telecso SL-Aceinsa Mobilitat S. A. En l’Est, són 4.217 unitats, valorades en 1.849.560 milions, a càrrec d’Imesapi S. A. Al Grau, el lot del qual s’ha adjudicat a Ferrovial Servicios, S. A., la renovació afectarà 2.580 punts de llum, amb una inversió d’1.405.832 milions. El lot per al districte Nord, també per a Ferrovial Servicios, S. A., inclou 4.076 lluminàries i un pressupost d’1.792.603 milions d’euros. El de l’Oest és el més quantiós, amb 6.976 lluminàries a renovar i una quantitat prevista de 2.330.585 milions; i el del Sud està valorat en 1.322.276 milions i afectarà 3.559 lluminàries. Aquests dos últims lots s’han adjudicat a Elecnor, S. A.

Aquest projecte que serà cofinançat al 50% entre l’Ajuntament i la Unió Europea es complementa amb un altre, valorat en quasi un milió d’euros, amb càrrec a una operació de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) per a la substitució d’uns altres més de 1.400 punts de l’enllumenat públic en diversos trams de les rondes de circulació i les avingudes Germans Bou i Pintor Oliet.

Entre totes dues iniciatives es renovarà més del 92% de l’enllumenat públic de la ciutat, situant a Castelló com una de les capitals pioneres a nivell estatal en aquesta mena de projectes que tenen com a objectiu aconseguir una major eficiència energètica, potenciant l’estalvi energètic i econòmic, i millorant amb això la protecció del medi ambient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari