Castelló renovarà el servei d'assistència escolar en matèria de salut per al curs 2020-2021

Castelló renovarà el servei d'assistència escolar en matèria de salut per al curs 2020-2021
14/09/2020 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Salut Pública, renovarà el conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Infermeria de Castelló per al desenvolupament del programa d’assistència en matèria de salut en centres d’educació infantil i primària de la ciutat. El conveni permetrà la implantació, un any més, de professionals col·legiats en els quatre centres en els quals ve desenvolupant-se aquest projecte de promoció i educació per a la salut.

“Posem en marxa un any més aquest projecte, iniciat en 2018, per a fomentar i promoure un programa d’assistència en matèria de salut en aquells centres de la ciutat que més el necessiten i la implantació de la qual es considera prioritària i d’interés social”, ha indicat la regidora de Salut Pública, Isabel Granero. Aquest programa –ha apuntat- té l’objectiu de proporcionar assistència en matèria de salut a l’alumnat i al personal del centre docent i previndre, detectar, formar i assistir sobre els principals problemes de salut més prevalents en l’edat escolar i, principalment, promoure l’Educació per a la Salut com una eina clau per a contribuir a l’adquisició d’hàbits saludables i habilitats que afavorisquen conductes saludables.

La regidora de Salut Pública ha destacat que aquest programa és “una aposta per la qualitat de l’educació per a la salut mitjançant una intervenció durant el curs amb l’alumnat, professorat i pares i mares”. Es tracta, d’un projecte que persegueix fomentar hàbits de vida saludable i reforçar els continguts relacionats amb la salut”, ha apuntat Granero.

El programa d’Infermeria Escolar es desenvoluparà en el curs 2020/2021 en els Centres d’Acció Educativa Singular de Castelló. Concretament, en el CEIP Sant Agustí, CEIP Illes Columbretes, CEIP Carles Selma i CEIP Guitarrista Tárrega. L’Ajuntament de Castelló destinarà 40.000 euros en concepte de subvenció al Col·legi Oficial d’Infermeria de Castelló per al desenvolupament d’aquest projecte en el present curs escolar.

Amb aquest conveni s’abordaran objectius assistencials, docents, administratius i d’investigació. Entre els objectius docents destaca el foment d’actituds crítiques, autònomes i solidàries que permeten analitzar els problemes, accedir a la informació adequada, reflexionar els valors que porta implícita cada acció, assumir responsabilitats i aprendre a prendre decisions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari