Castelló renova l'aposta amb la Marató BP en una edició virtual que preveu mil participants

Braina destaca la reinvenció d’una aquesta cita esportiva referent a la ciutat per a la seua celebració amb plenes garanties sanitàries

Castelló renova l'aposta amb la Marató BP en una edició virtual que preveu mil participants
22/02/2021 -

L’Ajuntament de Castelló, a través el Patronat Municipal d’Esports, ha renovat enguany l’aposta per la Marató BP i per la 10K Facsa Castelló en col·laborar en l’organització d’una cita de caràcter virtual que aspira a reunir mil corredors. El regidor d’Esports, Omar Braina, ha explicat que l’edició d’enguany, l’onzena, s’ha reinventat amb una fórmula que compagina la celebració d’aquesta cita esportiva a través d’una sèrie de reptes i medalles ‘virtuals’ amb el respecte i compliment de les mesures de seguretat per a contenir la covid-19. Braina ha recalcat que aquest format permet “continuar celebrant aquesta cita amb plenes garanties sanitàries”.

“La Marató BP de Castelló s’ha convertit en tot un referent de les cites esportives per a la ciutat, fomentant la pràctica de l’esport i la participació de la ciutadania, a més de suposar un impuls al teixit socioeconòmic i turístic”, ha expressat Braina. El també president del Patronat Municipal d’Esports ha destacat que l’Ajuntament col·labora enguany en l’organització d’aquesta cita esportiva que “ha sabut reinventar-se per a mantenir l’esperit esportiu dels i les amants i persones aficionades a aquesta cita” i ha animat als i les castellonenques a participar en els reptes plantejats. “L’esport és benestar i, ara més que mai, fem una crida a la ciutadania perquè invertisca en esport i benestar”, ha apuntat. L’edició està coorganitzada pel Patronat Municipal d’Esports i el Club d’Atletisme Running Castelló.

La XI edició de Marató BP Castelló i la VIII de 10k Facsa Castelló s’està desenvolupant així un format virtual que, durant aquestes setmanes, està proposant als i les corredores una sèrie de reptes d’entrenament i desafiaments físics que porten a la consecució d’insígnies virtuals, la qual cosa ha suposat un acolliment molt positiu amb al voltant de 800 inscrits i amb una previsió d’arribar als 1.000 participants durant aquesta setmana.

Aquesta edició ofereix una major flexibilitat de participació per als corredors que no sols poden traçar el seu propi recorregut en qualsevol lloc del món sinó que, a més, poden triar el moment en el qual s’enfronten a la prova fins al dia 28 de febrer.

Així, durant aquesta setmana es podran aconseguir diverses medalles, segons el rendiment dels corredors: 42K Or en completar una marató en una única activitat; 42K Plata en fer-ho en dues activitats o carreres al llarg de la setmana i 42K Bronze en completar una distància de marató sumant totes les sessions de la setmana. Per part seua, estan disponibles les medalles 10K Or en completar una distància mínima de 10.000 metres en una única activitat o carrera en menys de 40 minuts; 10K Plata si es fa en menys de 50 minuts i 10K Bronze sense tindre en compte els temps, en aconseguir una distància mínima de 10.000 m en una única activitat o carrera.

Marató BP Castelló ha convertit a la ciutat de Castelló en un referent en les carreres de llarga distància. És una de les maratons millor valorades per la seua rapidesa, així com pel seu tracte cap al corredor i, cada any, atrau un major nombre de participants. Compta amb l’Etiqueta Bronze de World Athletics, un segell de prestigi i qualitat a escala mundial. Es tracta de la primera prova provincial que ha aconseguit aquest reconeixement internacional. En l’edició de 2020 es van obtenir dos rècords, que van encimbellar a Marató BP Castelló en la quarta posició del top de maratons més ràpides d’Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari