Castelló renova la flota de la Policia Local i Mobilitat Urbana amb quasi 80 noves unitats

Castelló renova la flota de la Policia Local i Mobilitat Urbana amb quasi 80 noves unitats
22/02/2023 -

L’Ajuntament de Castelló ha renovat la flota de la Policia Local amb 42 nous vehicles després d’adjudicar per dos milions d’euros el contracte d’arrendament de les noves unitats fins a finals de 2026. L’àrea de Seguretat Pública i Emergències ha rebut en les últimes setmanes 36 d’aquests nous vehicles i altres sis s’entregaran previsiblement en el segon trimestre de l’any. A ells se sumen dos furgons, sis motocicletes i huit bicicletes subministrades l’any passat i altres 21 motocicletes la contractació de les quals està en fase d’adjudicació. En total, entre els nous vehicles rebuts i els que seran subministrats al llarg d’enguany, la Policia Local i els Agents de Mobilitat Urbana veuran renovada la seua flota amb quasi 80 noves unitats per als pròxims quatre anys amb una inversió de quasi tres milions d’euros.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que “aquesta renovació és mostra del compromís del govern municipal per dotar a l’àrea de seguretat pública i emergències dels millors mitjans i dotacions possible”. Així, ha recordat que el procediment per a la renovació de la flota es va iniciar a principis de l’any passat amb la licitació del contracte al març de 2022 per a les 42 unitats que han sigut rebudes en els últims dies (mancant sis encara pendents), al costat dels nous vehicles que seran subministrats al llarg d’enguany en altres processos de contractació.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Octavio Traver, ha apuntat que els nous vehicles s’han rebut de manera progressiva i ha destacat que la modalitat d’arrendament “és la fórmula més eficients per a donar resposta a les necessitats específiques que requereix el servei, ja que facilita la renovació i actualització de la flota de manera periòdica, optimitzant el servei públic a la ciutadania i sense necessitat d’atendre costos de manteniment”.

Així, l’àrea de de Seguretat Pública i Emergències ha rebut 27 nous vehicles patrulla (15 d’ells amb kit de detinguts), sis vehicles sense distintius policials (camuflats), un furgó (altres cinc furgons s’entregaran en el segon trimestre), un vehicle tipus *buggy per al servei de platja i un vehicle tot terreny per a la secció de medi ambient i protecció animal (un altre vehicle s’entregarà en el segon trimestre). En total, 42 noves unitats per a la Policia Local de Castelló durant els pròxims quatre anys amb una inversió de dos milions d’euros.

A més, durant l’any passat es van subministrar altres vehicles amb destinació al servei de Policia Local i per a Agents de Mobilitat Urbana (AMU). En concret, dos furgons d’atestats totalment equipats, sis motocicletes per a agents de mobilitat urbana (4 d’elles elèctriques), i huit bicicletes elèctriques tipus MTB amb destinació a la unitat ciclista de la Policia Local de Castelló.

Al costat d’aquests vehicles ja subministrats, està en fase d’adjudicació la contractació d’altres 21 motocicletes noves en la modalitat d’arrendament sense opció a compra per a la Policia Local i els Agents de Mobilitat Urbana. El pressupost de licitació ascendeix a 678.994 euros (IVA inclòs) per al subministrament durant quatre anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari