Castelló renova i modernitza les instal·lacions del Planetari

Castelló renova i modernitza les instal·lacions del Planetari
23/09/2021 -

La Regidoria de Cultura durà a terme diverses actuacions per millorar i renovar el Planetari de Castelló en el que ja és el seu 30 aniversari. Durant el darrer quadrimestre de l’any es procedirà a modernitzar el saló d’actes amb la renovació del sistema de so i audiovisuals que, entre d’altres, permetrà la realització d’activitats en streaming.

Més concretament, els treballs contemplen la substitució del sistema d’àudio i un nou equipament de microfonia, altaveus i taula de so, així com un sistema de càmeres que permeta la gravació i retransmissió de les activitats que s’organitzen des del Planetari.

Cal assenyalar que el Planetari de Castelló acull jornades, congressos i cursos al llarg de tota la temporada que tenen una gran acollida per part dels usuaris i usuàries. De fet, desenes d’organitzacions i associacions fan ús del saló d’actes per desenvolupar les seues respectives activitats, reunions tècniques o congressos.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat que “la paralització de les activitats que féiem al saló d’actes ens ha permés aprofitar per a estudiar com millorar les nostres instal·lacions per oferir el millor servei i amb noves utilitats”. “Tenim un centre de divulgació cultural, científica i d’astronomia envejable per a moltes capitals, i des de l’administració local ficarem tots els recursos perquè la qualitat i les activitats que ací es desenvolupen seguisquen creixent”, ha afegit l’edil.

A més a més, el consistori està escometent durant aquests dies treballs de manteniment i neteja de la pantalla de la cúpula amb l’objectiu de millorar la lluminositat de les projeccions d’astronomia i simulacions del cel.

El Planetari al ‘Mednight de l’UJI’

Per altra banda, el Planetari participa també demà en la ‘Mednight de l’UJI’: Nit Mediterrània de les Investigadores, una iniciativa per a públic familiar al Campus del Riu Sec. Serà amb observacions solars directes amb telescopi solar i indirectes amb el telescopi refractor. Aquesta es complementarà amb una activitat infantil sobre dues importants astrònomes, com ho són Payne-Gaposchkin o Hisako Koyama.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari