Castelló rep 15.000 euros per a instal·lar wifi gratuït en espais públics

El programa Wifi4EU democratitza la connectivitat, planteja l’accés a internet com un dret bàsic i “obri noves oportunitats per a la nostra ciutat”, destaca l’alcaldessa, Amparo Marco

Castelló rep 15.000 euros per a instal·lar wifi gratuït en espais públics
07/08/2019 -

L’Ajuntament de Castelló ha rebut aquest dimarts un xec amb la dotació de 15.000 euros del programa Wifi4EU, impulsat per la Comissió Europea, que permetrà implantar la connexió gratuïta en places, parcs, centres de salut i altres espais públics de la ciutat. El lliurament l’ha realitzat Pedro Alfonso Pérez, gestor de projectes de l’Agència Executiva d’Innovació i Xarxes (INEA) de la UE, qui ha aprofitat la visita a la capital de la Plana per a reunir-se amb el regidor d’Administració Electrònica i Innovació Digital, David Donate, i comentar els detalls de l’ús i l’impacte que aquest bo tindrà a la ciutat.

Gràcies al programa Wifi4EU de la Comissió Europea i al qual la ciutat s’ha incorporat a partir de la petició de subvenció per part de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica, adscrita a Alcaldia, la ciutadania de Castelló disposarà de Wifi gratuït en diverses zones públiques de la ciutat. La capital de la Plana se suma així als més de 220 municipis espanyols que s’han beneficiat d’aquesta mesura en la present convocatòria.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és democratitzar la connectivitat i plantejar l’accés a internet com un dret bàsic. “És una satisfacció veure materialitzada aquesta nova ajuda d’Europa. Una dotació que permet que les noves tecnologies estiguen més presents en l’espai públic de Castelló i que es tradueix en noves oportunitats per a la nostra ciutat”, ha assenyalat l’alcaldessa, Amparo Marco.
La dotació de 15.000 euros per a implantar la connexió gratuïta en les places, parcs, centres de salut i altres espais públics cobreix els costos d’instal·lació i equipament per a oferir una connexió “ràpida, segura, estable i a cost zero” per als habitants de la ciutat, ha recordat Donate.

La Comissió Europea incideix que aquest servei de Wifi assegura una navegació òptima i d’alta qualitat gràcies a equips d’última generació. Això es concreta en una velocitat mínima de 30Mbps garantida durant almenys els pròxims tres anys.

Wifi4EU farà possible que 50 usuaris puguen connectar-se simultàniament sense que el rendiment de la connexió es veja afectat. Altres avantatges i característiques de la iniciativa són la nul·la presència de publicitat i la prohibició d’obtenir dades personals de la ciutadania, protegint la seua privacitat.

Wifi4EU és una eina per a cohesionar la Unió Europea, atés que la xarxa serà la mateixa per a tot el territori europeu.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari