Castelló ressalta la importància de recuperar els carrers per a la ciutadania en la Setmana de la Mobilitat

Els escolars valoren tindre més espai públic per a jugar i per a anar amb bici o patinet en els tallers organitzats en aquesta edició

Castelló ressalta la importància de recuperar els carrers per a la ciutadania en la Setmana de la Mobilitat
25/09/2022 -

Tindre més carrers lliures per a jugar, que hi haja menys cotxes i més bicis i patinets, més carrils bici i menys carreteres, més arbres i parcs i que s’utilitze més el transport públic. Són alguns dels missatges que al llarg d la Setmana de la Mobilitat Sostenible han anat deixant els xiquets i xiquetes participants en els tallers organitzats en els voltants dels seus col·legis, en el marc de la nova campanya Recuperem els carrers als centres escolars, en línia amb el lema d’enguany, Recuperem els carrers.

“S’ha visibilitzat així la importància de la recuperació de l’espai públic per a l’ús i gaudi de la ciutadania”, ha ressaltat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Els xiquets i xiquetes han pogut recuperar els carrers per a jugar i ho han evidenciat en els seus missatges, en els quals clarament demostren que volen una ciutat més amable per a viure, més sostenible, més saludable i més verda, i en aqueixa línia estem treballant”, ha apuntat Marco.

“Durant una setmana hem visibilitzat altres maneres d’usar l’espai públic que habitualment ocupa el vehicle i el trànsit, amb més d’una trentena d’accions en una desena de punts de Castelló, amb la participació de col·legis i el tancament al trànsit parcial o total de diversos vials de la ciutat per a desenvolupar allí tallers i activitats”, ha destacat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes.

Cal recordar que dos de les activitats previstes per a dijous passat es van ajornar per la previsió de pluges i s’han reprogramat per a dimarts que ve, 27 de setembre. Són la macrobicicletada escolar, de 10.00 a 12.00 hores al parc Ribalta; i la marxa ciclista musical amb Castelló amb bici, amb eixida a les 18.30 hores des del parc Ribalta.

Amb això es donarà per finalitzada la programació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, durant la qual Castelló ha rebut el primer premi en la categoria de Ciutats Grans (municipis de més de 50.000 habitants) per la nova aplicació per a agilitzar l’estacionament reservat a la ciutat (ParkTime) activada recentment pel consistori amb el cofinançament dels fons europeus FEDER. Un guardó que ha sigut concedit per la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, i que se suma a altres quatre distincions atorgades des de 2018 per les administracions autonòmica (el segon premi en 2021 per la implantació del sistema d’accés restringit a la zona centre nucli històric; i el tercer premi en 2020 pel servei de transport a demanda en taxi compartit, Taxicas); i estatal (la Medalla d’Or en 2019 pel projecte Camins Escolars Segurs i Sostenibles; i la Medalla de Plata en 2018 pels projectes de la superilla de Maestria, la reestructuració de les línies de transport públic i l’accessibilitat en les parades).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari