Castelló demana responsabilitat: “Sabem que l'ofrena és molt important, però no podem fer-la”

Aquest cap de setmana, el dispositiu especial de seguretat se centrarà en la zona de la Basílica per a evitar aglomeracions

Castelló demana responsabilitat: “Sabem que l'ofrena és molt important, però no podem fer-la”

Malgrat la suspensió de les festes i el bon balanç dels primers dies de dispositiu especial de seguretat, encara hi ha temor al fet que hi haja un repunt de contagis per la Magdalena de Castelló. Per això, l’Ajuntament de Castelló ha demanat a la ciutadania que no realitze l‘ofrena de flors a la Verge de Lledó aquest dissabte, quan s’haguera celebrat un dels actes més emotius de les festes.

El portaveu de l’equip de govern, José Luis López, ha explicat aquest matí que l‘ofrena de la Magdalena de 2021 no es pot permetre. Així, ha aprofitat una roda de premsa sobre actualitat municipal per a fer una crida: “Sabem que és un acte molt important i molt emotiu, però no podem fer-ho. Ja arribarà el moment en el qual puguem gaudir, però si la férem estaríem cometent una irresponsabilitat”.

Davant la massificació de persones que congrega aquest acte, el portaveu ha animat que es demostre des de l’àmbit privat. “El sentiment religiós i la devoció a la verge hem d’expressar-lo en la intimitat de la nostra casa i no hem d’acudir a la Basílica”. Sobre aquest tema, ha indicat que aquest cap de setmana el dispositiu especial de la Magdalena, que compta amb un ampli desplegament policial, se centrarà precisament en la Basílica, així com en les colles, les terrasses de l’hostaleria i en domicilis, per a evitar festes privades o reunions amb persones no convivents.

En aquest sentit, López ha assenyalat que “el cap de setmana passat, el dispositiu especial va funcionar molt bé tant per la professionalitat dels agents com per la responsabilitat de la ciutadania“, per la qual cosa ha demanat continuar així. Entre el dissabte i el dilluns es van proposar 31 sancions, 8 d’elles per molèsties o festes en domicilis, 7 per consum d’alcohol en la via pública, 5 per reunions en la via pública superant les quatre persones, 6 per incomplir el toc de queda nocturn i 5 per no portar màscara o portar-la de manera incorrecta, segons ha informat l’ajuntament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari