Castelló restableix la Seu Electrònica i reobri demà l'atenció al Palau de la Festa i la Tinència del Grau

L’alcaldessa destaca la celeritat amb la qual s’ha respost al ciberatac i els esforços per a evitar les molèsties a la ciutadania

Castelló restableix la Seu Electrònica i reobri demà l'atenció al Palau de la Festa i la Tinència del Grau
06/04/2021 -

El Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) de l’Ajuntament de Castelló ha mantingut una trobada aquest dimarts per a analitzar els avanços realitzats per al restabliment del sistema informàtic després del ciberatac detectat dimarts passat. Així, en el dia de hui ja es troba activa la seu electrònica per a la presentació de tràmits via online i s’han instal·lat equips segurs al Palau de la Festa i la Tinència d’Alcaldia del Grau per a reobrir, a partir de demà, l’atenció presencial a la ciutadania. També s’ha aconseguit rehabilitar la principal eina interna de gestió administrativa municipal que permet, entre altres coses, la consulta d’expedients.

L’alcaldessa de Castelló i directora del Cecopal, Amparo Marco, ha destacat l’intens treball realitzat pel personal municipal des de la detecció del ciberatac i la celeritat amb la qual s’està restablint el sistema informàtic. “Fa just una setmana que detectem un atac informàtic a través d’una última versió de ransomware, tal com ens van explicar especialistes informàtics i va constatar també la Policia Nacional, i hui ja estem en disposició d’anunciar el restabliment d’eines bàsiques per a l’atenció a la ciutadania com la seu electrònica i la reobertura de l’atenció presencial al Palau de la Festa i el Grau a partir de demà”, ha indicat Marco.

L’alcaldessa ha valorat la “diligència i professionalitat” amb la qual han treballat els tècnics municipals. “S’ha demostrat la capacitat de resposta donada davant un desafiament com el que hem patit, actuant amb rapidesa i evitant en la mesura del possible les molèsties a la ciutadania”, ha recalcat Marco.

En concret, tal com s’ha explicat en el si del Cecopal, s’ha habilitat ja la seu electrònica i s’han instal·lat dotze ordinadors connectats a una xarxa segura al Palau de la Festa per a poder iniciar tramitacions en Atenció Integrada i en diferents àrees municipals com l’Agència de Desenvolupament Local (orientació laboral), Comerç i mercats, Sanitat, Consum, Urbanisme, Atenció Tributària i Habitatge. També es reobrirà l’atenció en la Tinença d’Alcaldia del Grau.

La regidora d’Administració Electrònica i Innovació Digital, Monica Barabás, ha apuntat que s’han instal·lat aquests dotze equips amb accés a una xarxa segura i al sistema intern de l’Ajuntament. “En el dia de hui s’estan realitzant les comprovacions pertinents amb aquests equips de manera que a partir demà es puga reprendre definitivament l’atenció a la ciutadania al Palau de la Festa”, ha avançat Barabás.

D’aquesta manera, tal com es va acordar en Junta de Govern Local, s’ampliaran a partir de demà i per un període de deu dies hàbils els terminis de tramitacions que depenen de l’Ajuntament, que no hagueren vençut abans del dimarts 30 de març i que vagen en favor de l’interessat.

L’ampliació, tal com es va anunciar, s’aplicarà en tramitacions de subvencions, ajudes com les del Pla Resistir, presentació a oposicions o sol·licituds per al programa de Jornals de Vila.

D’altra banda, en el Cecopal s’ha informat que també s’ha aconseguit restablir la principal eina de gestió interna municipal. “Una cosa fonamental per a avançar en el retorn a la normalitat després de l’atac informàtic”, ha apuntat Barabás.

Tant l’alcaldessa com la regidora d’Administració Electrònica i Innovació Digital han posat en valor l’intens treball realitzat durant el cap de setmana i els dies festius. Així, s’ha realitzat tota una sèrie de labors encaminades al restabliment del sistema i la recuperació de bona part de la infraestructura informàtica interna sobre la qual es construeixen la resta d’aplicacions. També es va habilitar una xarxa neta i equips informàtics per a poder reprendre la tramitació urgent i inajornable com aquella que implica altres administracions.

“Estem fent grans passos per al restabliment progressiu del sistema en el menor temps possible i amb l’objectiu d’evitar al màxim les molèsties a la ciutadania”, ha indicat Marco.

Prèviament al Cecopal, l’alcaldessa ha visitat aquest matí el Palau de la Festa per a comprovar ‘in situ’ els avanços realitzats i agrair el treball al personal municipal. Així mateix, demana comprensió a la ciutadania davant la situació generada pel ciberatac i agraeix la col·laboració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari