Castelló restableix serveis bàsics de la infraestructura informàtica en 10 dies i recupera la normalitat

Castelló restableix serveis bàsics de la infraestructura informàtica en 10 dies i recupera la normalitat
08/04/2021 -

L’Ajuntament de Castelló està avançant en el restabliment de la infraestructura informàtica i després de 10 dies del ciberatac ja s’està recuperant la normalitat en uns certs serveis. Des del departament de Modernització Electrònica i Innovació Digital s’està aconseguint dia a dia ampliar la xarxa neta i hui ja es treballa amb la previsió que la pàgina web municipal estiga de nou disponible aviat.

Hui ja han estat funcionant al 100% els sistemes informàtics d’atenció a la ciutadania allotjats al Palau de la Festa, on el dimecres es va recuperar l’atenció presencial a la ciutadania per a poder iniciar tramitacions, tant en Atenció Integrada com per a gestions d’altres àrees municipals com l’Agència de Desenvolupament Local, Comerç i mercats, Sanitat, Consum, Urbanisme, Atenció Tributària i Habitatge. A més, es para atenció ciutadana en les tinències d’alcaldia del Grau, el districte Nord i l’Oest. També està operativa la seu electrònica https://sede.castello.es/ per a la presentació de tràmits via en línia i ja es va aconseguir rehabilitar la principal eina interna de gestió administrativa municipal que permet, entre altres coses, la consulta d’expedients.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat hui l’empresa Walhalla situada al Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), que és on l’Ajuntament té allotjada la infraestructura informàtica de servidors i dades. “Estem avançant en el restabliment de la infraestructura informàtica i després de 10 dies del ciberatac hem aconseguit recuperar la normalitat en uns certs serveis”, ha valorat Marco. “Agraïsc de nou el treball dels tècnics per a recuperar el sistema informàtic en el menor temps possible i causar així menors molèsties a la ciutadania”, ha reiterat l’alcaldessa, qui assenyala que “malgrat la complexitat del procés de restabliment informàtic, cal valorar l’agilitat amb la qual s’està treballant des dels serveis tècnics municipals davant el ciberatac patit”.

D’altra banda, l’alcaldessa ha convocat hui una Junta de portaveus extraordinària per a donar compte a tots els grups municipals dels avanços que s’estan donant en la recuperació del sistema informàtic després del ciberatac detectat el passat 30 de març. I ha mantingut també una reunió amb els responsables de diferents departaments municipals.

A més, la regidora de Modernització Electrònica i Innovació Digital, Monica Barabás, ha sol·licitat la compareixença voluntària davant el ple per a donar compte del ciberatac registrat a l’Ajuntament i el pla de recuperació de la normalitat informàtica. Aquesta compareixença es faria en el pròxim ple ordinari, previst per al dijous 29 d’abril. “Des del principi hem actuat amb total transparència sobre el ciberatac i una mostra més d’això és la compareixença que he demanat voluntàriament per a donar compte a la ciutadania i a la corporació de tots els passos donats”, ha indicat Barabás.

Ampliació de terminis administratius

Respecte als terminis administratius, i de conformitat amb l’acord de la Junta de Govern Local de l’1 d’abril, s’amplien els terminis de presentació de sol·licituds i altres tràmits de competència municipal per la situació derivada de l’atac informàtic patit per l’Ajuntament, que ha impedit el normal funcionament dels serveis municipals i, en particular, ha impossibilitat la recepció de documents presentats per els/les interessats/as des del 30 de març de 2021.

Així, els terminis queden de la següent manera: aquells amb finalització prevista el dimarts 30 de març s’amplien fins al 21 d’abril; els que tenien finalització prevista el dimecres 31 de març (com les Ajudes Parèntesis) s’amplien fins al 22 d’abril; els que acabaven l’1 d’abril, es poden tramitar fins al 23 d’abril; els que acabaven el 6 d’abril s’amplien fins al 26 d’abril. I la resta de terminis s’ampliarà per deu dies addicionals a comptar des de la data inicialment prevista per a la finalització del termini. En el cas de les sol·licituds per al programa Jornals de Vila, es poden presentar fins al 4 de maig a través de la seu electrònica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari