Castelló reprén aquest dissabte ‘Divercuina de la terreta’ amb tallers gratuïts per a xiquets i xiquetes

El programa va nàixer en 2017 per a acostar els productes locals i els mercats municipals i han participat 2.160 menors des de llavors

Castelló reprén aquest dissabte ‘Divercuina de la terreta’ amb tallers gratuïts per a xiquets i xiquetes
21/05/2021 -

‘Divercuina de la terreta’, el programa de coneixement dels productes de proximitat i dels mercats municipals impulsat per l’Ajuntament de Castelló, des de la Regidoria de Consum Sostenible, reprén aquest dissabte dia 22 de maig els tallers gratuïts de cuina a l’aire lliure per a xiquets i xiquetes de 6 a 11 anys. El calendari s’inicia aquest dissabte en la plaça Santa Clara i continuarà tots els dissabtes de maig i juny en diferents punts de la ciutat. Per a participar és necessari inscriure’s en el mail: divercuinadelaterreta@gmail.com.

El regidor de Consum Sostenible, David Donate, ha valorat el programa per la seua capacitat de “donar a conéixer els productes locals als xiquets i xiquetes de Castelló a través d’aquests tallers de cuina que es desenvoluparan en diferents places dels sis districtes de la ciutat”. “Divercuina també acosta als i les més joves als mercats municipals, ensenyant-los els productes frescos i artesans de la nostra horta o del port, entre molts altres productes de proximitat”, ha apuntat.

Entre els objectius d’aquest projecte està també el de convertir a les famílies en prescriptores del local en fomentar els hàbits de consum dels productes de quilòmetre zero.

‘Divercuina de la terreta’ és un programa que va iniciar en 2017 i pel qual han passat 2.160 xiquets i xiquetes fins hui. En aquesta ocasió, a causa de les mesures de prevenció davant la covid-19, l’aforament dels tallers participants es redueix a 18 xiquets o xiquetes per torn. En una sessió es realitzen dos torns, un a les 10.00 hores i un altre a les 12.00 hores.

En tots ells, després de la preinscripció prèvia i l’espai preassignat, ja en l’accés controlat als tallers, es realitza presa de temperatura, llavat de mans i hidrogel, ús obligatori de màscara. A més, s’estableix un tancat perimetral exterior per al manteniment de la distància de seguretat. Les sessions també es retransmeten en streaming pel Facebook de Divercuina de la Terreta.

Les pròximes jornades tindran lloc el 29 de maig en la plaça Miquel Peris i Segarra (Grau), el 5 de juny en plaça Maestrat (districte Oest), 12 de juny en plaça Primer Molí (districte Nord), 19 de juny en la plaça de Vilanova d’Alcolea (districte Sud) i el 26 de juny en la plaça Doctor Marañón (districte Aquest).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari