Castelló reubicarà l'hort urbà del districte sud del carrer Onda a una parcel·la de major superfície

L’actual ubicació ha estat destinada a la construcció d’una nova residència de gent gran

Castelló reubicarà l'hort urbà del districte sud del carrer Onda a una parcel·la de major superfície
03/11/2020 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló reubicarà l’hort urbà del districte sud que gestiona l’associació veïnal Verge de Lledó del carrer Onda a una parcel·la situada entre els carrers Safor, Enrique Gimeno i carretera Ribesalbes. El canvi es produeix després d’aprovar-se la cessió del solar a la Generalitat Valenciana per a la construcció d’una nova residència de gent gran. El nou emplaçament tindrà una superfície major que l’actual i la intenció és que estiga acondicionat per al mes de febrer.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, destaca que “els usuaris «es veran afectats el mínim pel canvi d’ús del solar del Carrer Onda. Anem a intentar que les temporades de collita es vegen interrompudes el mínim, tractant que puga mantenir-se l’activitat fins que el nou hort estiga acondicionat», afirma.

El regidor ha mantingut una reunió amb l’associació veïnal gestora de l’hort per explicar-los el canvi de la nova ubicació i les condicions de la mateixa i ha ressaltat «el paper de dinamització i de posada en valor de la nostra agricultura que ha jugat l’hort urbà». L’espai dels carrers Safor, Enrique Gimeno i Ribesalbes és propietat municipal, té ús dotacional i es troba lliure d’edificació i sense ús.

L’hort urbà del districte sud està en funcionament des de 2015 i té assignades actualment 38 parcel·les entre veïns del barri. El president de l’associació veïnal Verge de Lledó, Miguel Ángel Guillamón, ha subratllat «el bon funcionament de l’hort urbà i l’alta demanda que hi ha entre el veïnat, així com l’implicació de la Regidoria de Transició Ecològica”.

A banda i en paral·lel, el regidor municipal recorda que han iniciat l’elaboració d’un nou reglament dels set horts urbans de la ciutat que contempla una unificació de criteris en l’assignació de parcel·les per a “implicar més la ciutadania” i reforçar la innovació ecològica. Contemplarà una programació d’activitats en els horts urbans i la posada en marxa d’un itinerari formatiu en agroecologia en el Més d’En Riera.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari