Castelló reuneix el 'món de la festa' per avançar cap a la Magdalena 2022

Castelló reuneix el 'món de la festa' per avançar cap a la Magdalena 2022
02/10/2021 -

El Patronat Municipal de Festes de Castelló ha celebrat hui l’assemblea general en el Teatre del Raval, en la qual s’ha donat compte de l‘informe de valoració de les festes dels exercicis 2020 i 2021, s’ha designat a una nova membre del Consell Rector i s’ha donat veu als assembleistes en el torn de precs i preguntes. A més, el regidor i president del patronat, Omar Braina, ha anunciat que el document dels nous estatuts del patronat està finalitzat i que en els pròxims dies es presentarà als grups municipals, “amb l’objectiu de recaptar el màxim consens possible”. Després, els estatuts s’abordaran en el si del Consell Rector del Patronat de Festes, que els elevarà a la Junta de Govern Local i aquesta al ple de l’Ajuntament per a la seua aprovació definitiva. Braina també ha destacat en la sessió que “dilluns que ve s’inicia una sèrie de reunions periòdiques entre Festes i representants de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública amb l’objectiu d’estudiar la viabilitat de la celebració del calendari festiu de Castelló amb la major normalitat possible”.

La sessió ordinària de l’assemblea general de festes s’ha desenvolupat amb 65 assistents, d’un cens total de 129 membres, en representació de gaiates, festes de carrer, colles, confraries, veïns, comissió de festes de barris, reines, grups de teatre i dansa, ens vinculats, empreses patrocinadores, fundacions i altres organismes. L’última sessió es va celebrar a l’octubre de 2019, per la qual cosa la de hui ha sigut la primera assemblea de festes després de la declaració de l’emergència sanitària per la covid-19.

Braina ha comparegut davant els assembleistes per a traslladar-los la memòria del patronat dels dos últims anys, aprovada aquesta mateixa setmana pel Consell Rector. En la seua intervenció, ha agraït “el comportament exemplar del món de la festa i el seu posicionament valent i responsable en contribuir al consens en la suspensió de les festes de la Magdalena del 2020 i del 2021 atenent criteris sanitaris i de prudència davant la covid”. A més, ha reconegut especialment el treball de la comissió de festes, i de l’anterior regidora de Festes, Pilar Escuder, a més de la implicació de les reines i les seues corts, “que sempre han estat al capdavant de la representació de la nostra ciutat amb la màxima dignitat”.

“Vull significar que malgrat tot, el Patronat Municipal de Festes ha continuat amb la seua activitat en la mesura de les possibilitats i sempre mantenint un rigorós compliment de les normes i protocols de prevenció davant la pandèmia”, ha apuntat. “El pressupost del patronat ha disminuït per a reforçar altres àrees d’emergència social, però hem continuat atorgant subvencions, ajudes i premis als diferents col·lectius del món de la festa per a continuar donant-los suport”, ha indicat Braina.

Respecte a l’organització d’actes, “a poc a poc, i a mesura que la incidència de la covid disminueix, sempre complint amb la normativa sanitària, avancem cap a una certa normalitat festera, amb un concert extraordinari de la Festa de la Rosa, la celebració de Sant Cristòfol, l’exposició de gaiates de mà o la commemoració del XX aniversari de l’estàtua de Tombatossals, dins del 770 aniversari de la ciutat”.

En aquesta línia, el regidor de Festes ha avançat que “és voluntat d’aquesta presidència, continuar impulsant les nostres festes”. “Aquesta pandèmia no ens tombarà. La ciutat de Castelló ve de l’antigor per lluminosos camins i estic segur que tots junts renaixerem de les nostres cendres per a tornar a tindre les millors festes del món”, ha conclòs Braina.

Durant la sessió també s’ha designat a Mónica Sanmiguel com a nova membre del Consell Rector del Patronat Municipal de Festes, en representació de l’assemblea i en substitució del mort Andrés Bort.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari