Castelló s'adherirà al decret de tanteig i retracte per a intervenir en compravendes d'habitatges de fons voltor per a destinar-les a lloguer social

L’Ajuntament valora la pròxima adquisició de cinc immobles per aquest sistema per part del Consell en la capital de la Plana

Castelló s'adherirà al decret de tanteig i retracte per a intervenir en compravendes d'habitatges de fons voltor per a destinar-les a lloguer social
02/04/2021 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ultima l’adhesió al decret de tanteig i retracte pel qual participarà al costat de la Generalitat en compravendes d’immobles de societats d’inversió i fons voltor per a destinar-les a lloguer social. Aquest sistema es dirigeix especialment a immobles de protecció pública o procedents de desnonament, i l’objectiu és frenar “els abusos” dels fons voltor i ampliar el parc públic. Amb el dret de tanteig i retracte, l’Administració té prioritat per a comprar al mateix preu que a l’oferit en la venda.

“El tanteig i retracte ens permetrà actuar contra les pràctiques especulatives dels fons voltor, que en els últims anys han adquirit a escala habitatges provinents d’edificis de protecció oficial o execucions hipotecàries, una actuació que provoca l’expulsió de les seues cases de moltes famílies i dificulta el compliment del dret constitucional a l’accés a l’habitatge. Hi ha hagut operacions a Castelló per les quals han aconseguit cases per només 8.000 euros, això és intolerable”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La regidora subratlla que el Consell va aprovar el decret de tanteig i retracte el juny de 2020 i en les pròximes dates l’Ajuntament de Castelló se sumarà al mateix per a poder també incrementar la xifra de lloguers socials a través d’aquesta fórmula.

Destaca que la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge acaba d’incorporar cinc pisos a Castelló amb el tanteig i retracte que aniran a lloguer social. Afirma que a finals en 2020 va incorporar huit en la capital de la Plana per diferents procediments i en 2019 altres quatre.

El decret de tanteig i retracte possibilita a l’Administració actuar en operacions de compravenda procedents de dació en paga de deute amb garantia hipotecària d’un procés judicial d’execució hipotecària. En grans operacions immobiliàries, la Generalitat disposa dret de tanteig i retracte quan es transmeta almenys el 80% d’un edifici, amb un mínim de cinc habitatges, el destí principal dels quals siga el residencial. També en les operacions de venda referides a deu o més habitatges de grans grups inversió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari