Castelló es vist de gala per a un Nadal diferent

Malgrat que la Cavalcada de Reis i la fira d’atraccions continuen en l’aire, els adorns i la il·luminació ambienten els carrers i racons de la ciutat

Castelló es vist de gala per a un Nadal diferent

La capital de la Plana comença a rebre a poc a poc les festes nadalenques i els comerços, grans i xicotets, treballen sense descans en la campanya més important de l’any, especialment en aquest marcat per la crisi econòmica de la pandèmia del coronavirus. I és que la ciutat ja compta amb la tradicional il·luminació als seus carrers i l’arbre de la Plaça Major va prenent forma.

Així, també ha començat el muntatge dels jardins efímers nadalencs, que podran veure’s en huit racons de la ciutat: la mateixa Plaça Major, la plaça del Primer Molí, el Passeig Universitat amb Botànic Cavanilles, la plaça de les Llacunes de Ruidera, la de Serra d’Espadà, el carrer Rafalafena, la plaça Fadrell i la plaça Verge del Carmen en el Grau. Els grévols, oliveres, cedres, xiprers, llorers o plantes aromàtiques seguiran un any més creant l’atmosfera nadalenca a la ciutat, encara que amb la marca de la sostenibilitat per a fer més verda aquesta època de l’any.

A més, coincidint amb la campanya del Black Friday, divendres passat ja es van encendre les llums, encara que sense convocatòria per a evitar aglomeracions enfront de la COVID-19. Per a ambientar els més de 80 carrers i places, enguany s’han instal·lat més de 500 adorns i garlandes.

I és que aquest 2020 tan excepcional també tindrà unes festes molt diferents. A la ciutat de Castelló, l’alcaldessa, Amparo Marco, ha reiterat que l’organització de la Cavalcada de Reis dependrà de la situació de la pandèmia, encara que el que sí que ha deixat clar és que “no serà com es coneix tradicionalment” per la impossibilitat de “controlar la il·lusió dels xiquets i xiquetes”.

Malgrat això, sí que ha explicat que els Reis Mags vindran d’una forma o una altra, per la qual cosa caldrà esperar per a conéixer de quina manera passaran les seues majestats pels carrers castellonencs. Sobre aquest tema, el Govern d’Espanya i les comunitats autònomes han acordat en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) el Pla de Nadal adaptat a la COVID-19, en el qual es recomana que la celebració d’esdeveniments com les cavalcades siga de manera estàtica en llocs on es puga controlar l’accés.

Així mateix, la fira d’atraccions, els foodtrucks del Grau i la fira d’artesania també segueixen en l’aire, ja que “igual que qualsevol activitat”, la decisió de celebrar-lo o no dependrà de com evolucione la pandèmia, “perquè tot està subjecte a les dades i als canvis normatius”, segons ha explicat en diverses ocasions José Luis López, portaveu de l’equip de Govern de Castelló. “Tot està en l’aire, anirem actuant segons estiga la situació. No podem comprometre’ns a més de 24 o 48 hores d’antelació perquè no sabem què passarà en aqueix moment”, ha afegit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari