Castelló es posiciona com la segona Ciutat Accessible Europea 2020

Amparo Marco i el regidor de Benestar Social varen acudir a la cerimònia a Brussel·les: «L’accessibilitat és una responsabilitat ètica»

Castelló es posiciona com la segona Ciutat Accessible Europea 2020
02/12/2019 -

El divendres passat es va celebrar la cita Access City Award 2020, en el que es va reconéixer el compromís i l’esforç de les ciutats europees que treballen per a ser més accessibles, integradores i amables per a tota la ciutadania. Castelló era una de les ciutats triades per a convertir-se en Ciutat Accessible 2020, de les 47 que optaven a aquest guardó. Finalment, en primer lloc va quedar Varsòvia, a Polònia, com a capital europea de l’accessibilitat, en una cerimònia que va tindre lloc a Brussel·les en celebració del Dia Europeu de les Persones amb Discapacitat.

Per part seua, Castelló de la Plana va quedar en segon lloc, una oportunitat que, per a Amparo Marco, alcaldessa de la ciutat i representant que va rebre el premi durant la gala, és un reconeixement que “ens dóna ànims per a continuar treballant per una ciutat més inclusiva”. Marco ha recalcat que el reconeixement “no és un punt final”. Les ciutats que van rebre els tres primers premis com més accessibles, a més podran gaudir d’un premi financer. En el cas de Castelló, seran 120.000 euros que es destinaran a polítiques i accions a favor de l’accessibilitat.

Amparo Marco rebent el premi durant la Cerimònia.

“Aquest premi és un premi per a la ciutadania de Castelló, per als homes i dones que tots els dies treballen perquè totes les persones amb discapacitat puguen accedir en igualtat de condicions a tots els espais públics de la ciutat”, va continuar l’alcaldessa durant la cerimònia de lliurament. Castelló va ser l’única ciutat espanyola que va quedar finalista per a enguany, passant la fase nacional de deu candidatures i la preselecció europea, contra Barcelona i Bilbao. Per a la final, la competència era Chania (Grècia), Évreux (França), Skelleftea (Suècia), Tartu (Estònia) i la vencedora Varsòvia (Polònia).

Ferma aposta per l’accessibilitat

Amparo Marco ha agraït durant la seua intervenció el treball de totes les organitzacions, entitats i persones que s’han implicat en el projecte i han treballat per a fer de Castelló una ciutat cada dia més accessible i inclusiva. Per part seua, José Luis López, regidor de Benestar Social i Dependència, també va acudir a la cerimònia al costat de l’alcaldessa.

Des del govern municipal han donat en l’última legislatura molta importància als aspectes d’inclusió i accessibilitat. Aquesta no ha sigut la primera ocasió en la qual Castelló de la Plana es presentava a aquest certamen, però sí la primera vegada en aconseguir el reconeixement. En aquesta ocasió, podien presumir d’un projecte més consolidat i avançat, amb polítiques concretes i mesures necessàries de disseny de la ciutat per a treballar per “la transformació urbana cap a una ciutat inclusiva”. Cal destacar que tots els documents estratègics que donen suport a l’accessibilitat a la ciutat s’han desenvolupat a través de processos participatius.

“L’accessibilitat no és un objectiu, és una responsabilitat ètica“, ha conclòs l’alcaldessa. Per part seua, el regidor de Benestar social ha volgut també dedicar unes paraules en acabar la cerimònia: “hui recollim aquest premi que és un premi al seu treball i esforç; hem derrocat molts murs físics, però queden molts murs socials per derrocar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari