Castelló i SEO Bird Life organitzen una doble jornada de voluntariat per a millorar l'hàbitat del corriol camanegre

La Regidoria de Transició Ecològica col·labora en un projecte de renaturalització a les platges de Castelló

Castelló i SEO Bird Life organitzen una doble jornada de voluntariat  per a millorar l'hàbitat del corriol camanegre
01/03/2021 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló durà a terme aquest cap de setmana en el litoral amb la col·laboració de la societat ornitològica espanyola SEO Bird Life una doble jornada de voluntariat ambiental per a valorar l’hàbitat del corriol camanegre. El dissabte 6 de març tindrà lloc a la platja del Serradal, mentre el diumenge 7 de març serà a la platja del Pinar la sessió prevista diumenge passat i que es va ajornar per la pluja. Les inscripcions es poden fer al correu electrònic de valencia@seo.org. Les activitats seguiran totes les mesures de prevenció sanitàries.

“La població del corriol ha caigut un 75% en 25 anys en la Comunitat Valenciana a conseqüència de l’urbanisme depredador de les nostres costes. El voluntariat i l’educació ambiental és una bona manera de millorar l’ecosistema del corriol i augmentar la consciència ciutadana. Anem fent uns primers passos mentre canvia la concepció urbanística i econòmica de les nostres platges”, afirma el regidor de transició Ecològica, Fernando Navarro.

El regidor municipal subratlla l’interés de SEO Bird Life a treballar a Castelló dins de la campanya de renaturalització de les platges per a millorar la població del corriol camanegre, que ja s’ha desenvolupat en municipis de l’Albufera de València i que compta amb finançament de la Fundació Bancaixa.

El dissabte 6 de març tindrà lloc una activitat a la platja del Serradal, de 10 a 13 hores, i el diumenge 7 serà la jornada que es va suspendre el passat diumenge, a la platja del Pinar, de 10 a 13 hores. Els participants eliminaran residus i vegetació exòtica invasora que afecta la biodiversitat del sistema dunar, realitzaran revegetació amb flora autòctona i acumularan matèria orgànica aportada per l’onatge per a protegir i restaurar les zones de nidificació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari